Ravintolamaailman työntekijän itsensä johtamisen taidot ja vastuu osaamisen kehittämisestä : Kysymyspatteristo henkilöstölle
Karasti, Eveliina; Lehtinen, Tiina (2018)
Karasti, Eveliina
Lehtinen, Tiina
Lapin ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120319619
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018120319619
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on Ravintolamaailman työntekijän itsensä johtamisen taidot ja vastuu osaamisen kehittämisestä. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Ravintolamaailma Rovaniemi. Työn tehtävänä oli luoda organisaatiolle uusi toimintatapa, jolla työntekijä saadaan heräteltyä omaan rooliinsa työyhteisössä. Työn tavoitteena oli tutkia ja kehittää Rovaniemen ja Oulun Limingantullin Ravintolamaailman henkilöstön itsensä johtamisen taitoja ja vastuullisuutta työyhteisössä. Työssä lähestyttiin itsensä johtamisen ja osaamisen kehittämisen teemoja työntekijän näkökulmasta. Työn pääkäsitteitä ovat itsensä johtamisen taidot, vastuu osaamisen kehittämisestä, motivaatio, sitoutuminen ja sitouttaminen.
Työssä käytettiin menetelminä benchmarking-menetelmää ja esimiesten sekä henkilöstön haastattelua. Esimiesten haastattelut toteutettiin avoimina haastatteluina ja henkilöstön haastattelut sähköisinä kyselylomakkeina. Työn tietoperustassa käsiteltiin tietoja toimeksiantajaorganisaatiosta ja perehdyttiin työntekijän itsensä johtamisen taitojen sekä vastuullisuuden elementteihin. Osana tietoperustaa selvitettiin myös, mitä tarkoittaa osaamisen kehittäminen ja mistä työntekijän motivaatio koostuu.
Työn tulos on kysymyspatteristo, joka on käytettävissä kaikille Ravintolamaailman toimipisteiden työntekijöille. Kysymyspatteriston tavoitteena on herätellä työntekijää itsensä johtamiseen ja osaamisen kehittämiseen, toivottuna tuloksena työntekijän parempi sitoutuneisuus työhönsä, motivaation ylläpitäminen ja vastuunottaminen. Kysymyspatteristo sisältää kysymyksiä itsensä johtamisen elementeistä, vastuullisuudesta ja motivaatiosta. Patteristossa on myös osaamisen ja työyhteisön toimivuuden kehittämiseen liittyviä ideoita ja ajatuksia.
Työssä käytettiin menetelminä benchmarking-menetelmää ja esimiesten sekä henkilöstön haastattelua. Esimiesten haastattelut toteutettiin avoimina haastatteluina ja henkilöstön haastattelut sähköisinä kyselylomakkeina. Työn tietoperustassa käsiteltiin tietoja toimeksiantajaorganisaatiosta ja perehdyttiin työntekijän itsensä johtamisen taitojen sekä vastuullisuuden elementteihin. Osana tietoperustaa selvitettiin myös, mitä tarkoittaa osaamisen kehittäminen ja mistä työntekijän motivaatio koostuu.
Työn tulos on kysymyspatteristo, joka on käytettävissä kaikille Ravintolamaailman toimipisteiden työntekijöille. Kysymyspatteriston tavoitteena on herätellä työntekijää itsensä johtamiseen ja osaamisen kehittämiseen, toivottuna tuloksena työntekijän parempi sitoutuneisuus työhönsä, motivaation ylläpitäminen ja vastuunottaminen. Kysymyspatteristo sisältää kysymyksiä itsensä johtamisen elementeistä, vastuullisuudesta ja motivaatiosta. Patteristossa on myös osaamisen ja työyhteisön toimivuuden kehittämiseen liittyviä ideoita ja ajatuksia.