Viini ja olut ruokailuelämyksen osana : Case Viikinkiravintola Harald Kuopio
Mäkipää, Daniel (2018)
Mäkipää, Daniel
Savonia-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121721979
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018121721979
Tiivistelmä
Ruoka ja juoma vaikuttavat toisiinsa, joskus todella voimakkaasti. Sen vuoksi on tärkeä tietää minkä juoman ruokaan yhdistää. Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli toteuttaa perehdytyskansio Kuopion Viikinkiravintola Haraldin tarjoilijoille ruoan ja juoman yhdistämisestä. Lisäksi kansio sisälsi viinin ja oluen perusteoriaa. Yrityksellä ei ollut varsinaista perehdytystä viiniin ja olueen, joten kansio oli tarpeellinen. Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä.
Kansio haluttiin räätälöidä kohderyhmälle mahdollisimman hyvin. Se pohjautui Viikinkiravintola Haraldin tuotteisiin ja sisälsi vuoden 2018 ruokalistan juomasuositukset. Kansio oli suunniteltu siten, että sitä voidaan täydentää ruoka- ja juomalistojen vaihtuessa.
Teoriapohja oli muodostettu ensin ja perehdytyskansio sen pohjalta. Viikinkiravintola Harald on elämysruokaravintola, joten raportissa käsiteltiin elämysteoriaa ravintolan näkökulmasta. Kansiossa käytiin läpi viinin ja oluen historiaa, niiden arviointia ja säilytystä. Lisäksi käsiteltiin ruoan ja juoman yhdistämisen perusteoriaa.
Kansio valmistui pikkujouluaikaan, joka oli toimeksiantajalleni kiireinen. Sen takia en saanut palautetta tuotoksestani. Tulevaisuus osoittaa kuinka hyödyllinen tuotos on. Jos se koetaan toimivaksi, niin se voidaan jakaa muihin Viikinkiravintola Haraldeihin.
Kansio haluttiin räätälöidä kohderyhmälle mahdollisimman hyvin. Se pohjautui Viikinkiravintola Haraldin tuotteisiin ja sisälsi vuoden 2018 ruokalistan juomasuositukset. Kansio oli suunniteltu siten, että sitä voidaan täydentää ruoka- ja juomalistojen vaihtuessa.
Teoriapohja oli muodostettu ensin ja perehdytyskansio sen pohjalta. Viikinkiravintola Harald on elämysruokaravintola, joten raportissa käsiteltiin elämysteoriaa ravintolan näkökulmasta. Kansiossa käytiin läpi viinin ja oluen historiaa, niiden arviointia ja säilytystä. Lisäksi käsiteltiin ruoan ja juoman yhdistämisen perusteoriaa.
Kansio valmistui pikkujouluaikaan, joka oli toimeksiantajalleni kiireinen. Sen takia en saanut palautetta tuotoksestani. Tulevaisuus osoittaa kuinka hyödyllinen tuotos on. Jos se koetaan toimivaksi, niin se voidaan jakaa muihin Viikinkiravintola Haraldeihin.