Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

RPS Brewing-oluiden yhdistäminen vegaaniseen ruokaan

Heikura, Janne (2018)

 
Avaa tiedosto
Heikura_Janne.pdf (698.8Kt)
Lataukset: 


Heikura, Janne
Savonia-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018122322831
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää mitkä tekijät vaikuttavat oluen ja vegaanisen ruoan yhdistämiseen. Opinnäytetyön toimeksiantaja oli RPS Brewing Oy, joka on vuonna 2016 perustettu pienpanimo Kuopiossa. Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä. Toiminnallinen osuus opinnäytetyöstä oli Savonia ammattikorkeakoulun tiloissa järjestetty Beer tasting-tilaisuus. Tilaisuudessa maistettiin kuusi erilaista RPS Brewing-olutta sekä niitä yhdistettiin vegaaniseen kasvispihviin.

Työn teoreettinen viitekehys koostui oluen ja ruoan yhdistämisestä, ruokatrendeistä sekä oluttrendeistä. Teoriaosuudessa käsiteltiin myös tilaisuuden suunnittelua sekä ruokatuotteiden reseptien valmistusta Jamix ruokatuotanto-ohjelmalla.

Beer tasting-tilaisuudessa tutkimusaineisto kerättiin Google Forms sovelluksella. Lomakkeessa kaikki kysymykset olivat avoimia. Tekstiruutuihin tutkittavat henkilöt kirjoittivat mielipiteensä oluiden ja vegaanisen kasvispihvin yhdistämisestä. Lomakkeen vastauksia analysoitiin laadullisin menetelmin.

Tutkimuksen tulokset osittivat, että RPS Brewing-oluiden yhdistäminen vegaaniseen kasvispihviin ja kastikkeisiin oli mahdollista. Oluen ja kasvispihvin yhdistämisessä kastikkeiden oikeanlainen maustaminen sekä raaka-aineet mahdollistivat yhdistämisen onnistumisen. Kastike loi oluiden ja kasvispihvin välille makuparin tai makuja tasapainottavan yhdistämisen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste