Ympäristön vaikutus asiakkaan ravintolakokemukseen
Ruhanen, Katariina (2019)
Ruhanen, Katariina
Savonia-ammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201901181392
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201901181392
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä tutkitaan erilaisten ympäristötekijöiden vaikutusta asiakkaan ravintolakokemukseen. Opinnäytetyössä selvitetään tutkimuksellisesti, millaiset ympäristötekijät vaikuttavat asiakaskokemukseen positiivisesti ja millaiset puolestaan negatiivisesti. Tutkimuksen avulla pyritään myös selvittämään, onko asiakkaille tunnelma käytännöllisyyttä tärkeämpää ottamalla molemmat seikat huomioon tutkimuskysymyksissä. Tutkimuksessa otetaan huomioon eri viihtyvyyteen vaikuttavat osa-alueet ja tarkastellaan valaistusta, akustiikkaa, mitoitusta, värejä ja materiaaleja, esteettömyyttä sekä tilojen sijoittelua ja muotoa. Tutkimustulosten pohjalta suunnitellaan tilakonsepti, joka luo asiakkaille positiivisen ravintolakokemuksen ympäristötekijöiden osalta. Suunnitelmaan kuuluu ravintolan asiakastilat. Tilakonseptista minimoidaan tutkimuksen aikana selvinneet negatiiviset ärsykkeet ja hyödynnetään tuloksia tilan rakenteen, visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuden suunnittelussa.
Opinnäytetyössä perehdytään julkisen tilan suunnitteluun sen yhdellä osa-alueella, ihmiseen vaikuttaviin positiivisiin ja negatiivisiin ympäristötekijöihin sekä asiakaskokemukseen. Opinnäyteyö koostuu tutkimuksesta, sen tuloksista ja havainnoista sekä tutkimuksen pohjalta tehdystä ravintolan tilasuunnitelmasta. Tilasuunnitelma esitellään kuvien ja kirjallisen osuuden avulla.
Opinnäytetyössä perehdytään julkisen tilan suunnitteluun sen yhdellä osa-alueella, ihmiseen vaikuttaviin positiivisiin ja negatiivisiin ympäristötekijöihin sekä asiakaskokemukseen. Opinnäyteyö koostuu tutkimuksesta, sen tuloksista ja havainnoista sekä tutkimuksen pohjalta tehdystä ravintolan tilasuunnitelmasta. Tilasuunnitelma esitellään kuvien ja kirjallisen osuuden avulla.