Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Maidon biokemialliset ominaisuudet pehmeän juuston valmistuksessa

Pentinena, Anna (2019)

 
Avaa tiedosto
AnnaPentinena_ InT..pdf (1.250Mt)
Lataukset: 


Pentinena, Anna
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201902172418
Tiivistelmä
Insinöörityön tavoitteena oli maidon tutkiminen juuston raaka-aineena ja pehmeän valkohomejuuston valmistusprosessien analyysi. Työ toteutettiin pääosin kirjallisuustyönä, ja sen tarkoitus oli antaa yleiskuva maidon koostumuksesta ja ominaisuuksista. Juuston tuotantovaiheet kuvattiin työkokemuksen perusteella Helsingin Meijeriliike Oy:ssä.
Maidon biokemiallisia ominaisuuksia selvitettiin työn alkuosassa. Maidon laatu ja koostumus vaikuttavat juustojen tuotantokelpoisuuteen ja tuotantomenetelmiin. Yhdestä litrasta maitoa saadaan noin sata grammaa juustoa eli kymmenesosa.
Juuston valmistusvaiheita tutkittiin toisessa osassa. Juuston valmistusta voidaan kuvata kuin prosessia, jossa poistetaan maidon jatkuva faasi eli vesi ja konsentroidaan dispergoitunutta faasia eli proteiineja ja rasvaa. Juuston olennaiset aineosat ovat maito, koaguloiva entsyymi, bakteeriviljelmät ja suola. Juoksute aiheuttaa maitoproteiinien koagulointia ja maidon nestemäisen muodon muuttumista puolikiinteäksi geeliksi. Kun geeliä leikataan pieniksi kuutioiksi, hera alkaa erottua niistä pois. Bakteeriviljelmien tuottama maitohappo on välttämätöntä heran poistumisessa juustomassasta ja määrittää suurelta osin valmiin juuston kosteuden, aromin ja rakenteen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste