Haku
Viitteet 1-10 / 12
Poimintoja suomalaisen oluen menneisyydestä
(Olutposti Media, 2020)
Olutta on pantu Suomessa yhtä kauan kuin täällä on ollut asutusta. Oluen raaka-aine, vilja, oli entisajan ihmiselle elinehto. Viljaan ja viljatuotteisiin kuten olueen, liittyykin uskomuksia ja suojaavaa magiaa.
Muuttuuko oluen kulutus?
(Olutposti Media, 2020)
Olemme eläneet tätä uutta aikaa nyt vajaa vuoden, jossa liikkuminen on rajoitetumpaa, sosiaaliset kontaktit vähäisempiä, kokoontumiset vältettäviä ja tapahtumat peruttuja. Mutta miten se on vaikuttanut kulutukseemme ja ...
Mallastamo – ohran ja panimon välillä
(Olutposti Media, 2020)
Olutta tehdään ohrasta, mutta monelta jää huomaamatta, ettei se ohra suoraan pellolta panimolle mene. Tärkeä ja välttämätönkin välivaihe on ohran mallastaminen, joka tehdään useimmiten mallastamolla. Monesti mallastamo ...
Alkoholittoman oluen nousu
(Olutposti Media, 2020)
Ennen alkoholitonta olutta joivat vain autoilijat ja raskaana olevat. Nyt viimeisen viiden vuoden aikana alkoholiton olut on saavuttanut aseman, mitä ei olisi vielä aikaisemmin uskonut. Samalla myös alkoholittomien oluiden ...
Villitse olut - käy metsällä!
(Olutposti Media, 2020)
Metsämme ovat täynnä villejä kasveja joita voi ilmaiseksi ja pienellä vaivalla hyödyntää sekä kotioluessa että kaupallisessa oluessa. Villiyrtit ovat nousseet nyt suomalaisten suosioon ja niistä löytyy myös monipuolista ...
Kuinka ostat oluesi?
(Olutposti Media, 2020)
Päivittäistavarakauppojen olutvalikoima on lisääntynyt räjähdysmäisesti ja monesti sitä jää itsekin hämmentyneenä katselemaan, mitä olutta sitä ostaisi, kun oluthyllyt jatkuvat silmänkantamattomiin. Oluen kuluttajakäyttö ...
Oluiden maailma - toisen virhe on toisen maku
(Olutposti Media, 2020)
Virhemaut ovat moninainen käsite. Eri oluttyylit maistuvat erilaisilta ja jossain oluttyylissä oleva nk. oluen virhemaku eli aistinvaraisesti tunnistettava laatuvirhe voi toisessa oluessa olla toivottu ominaisuus.
Oluenarviointisovellukset – olutskenen siunaus vai kirous
(Olutposti Media, 2020)
Oluen arviointi mobiilisovelluksissa eli applikaatioissa on tullut osaksi hyvin monen olutnautintoa. Jokainen uusi olut merkitään eli täpätään sovellukseen, arvostellaan eli reitataan ja julkaistaan muille nähtäväksi. Tämä ...
Hiiva. Oluen salaperäisin raaka-aine
(Olutposti Media, 2020)
Aikojen alussa käymistä on pidetty jumalien ihmeenä ja oluentekijöitä noitina, koska he saivat nesteen kuplimaan ilman kiehumista. Sittemmin käymistä on pidetty myös ”Jumalan ihmeenä”. Hiiva, kaiken käymisen perusta, on ...
Oluen laadunhallinta
(Olutposti Media, 2020)
Panimoiden laadusta puhutaan paljon ja on sitä tutkittukin. Suomalainen elintarvikehygienialainsäädäntö ja -perinne yhdessä oluen tuoteominaisuuksien kanssa varmistaa sen, että kun puhumme laadusta, tarkoitamme pitkälti ...