Johtamiskulttuurin muutos: esimiesohjauksesta kohti itseohajutvaa tiimiä
Lantto, Riika (2019)
Lantto, Riika
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905149635
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201905149635
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön lähtökohtana oli Kylmänen Food Oy:n tarve selvittää Sodankylässä sijaitsevan tuotantoyksikön toiminnan tehostamista. Työn tarkoituksena oli tutkia, kuinka esimiesohjatusta organisaatiosta voidaan siirtyä kohti itseohjautuvia tiimejä. Koska tuottavuus on merkittävä osa yritysten kehitystä, tuottavuuden positiivinen kehitys otettiin reunaehdoksi itseohjautuvuuteen siir-tymiselle. Tässä työssä selvitettiin myös, millaisia elementtejä yrityksessä tarvitaan toimivien itseohjautuvien tiimien rakentamiseen. Opinnäytetyö toteutettiin laadullisena tutkimuksena ja tutkimusstrategiana käytettiin tapaustutkimusta. Opinnäytetyön tietoperusta muodostettiin käsitteiden itseohjautuvuus ja itseohjautuvat tiimit, johtaminen muutoksessa sekä tuottavuus ja tehokkuus pohjalta.
Tutkimuksen aineisto kerättiin kyselytutkimuksella, teemahaastatteluilla sekä havainnoimalla toimintaympäristöä. Tutkimuksen pääkysymys oli: kuinka pitkälle itseohjautuvat tiimit voidaan ottaa käyttöön valmistavaan teollisuuteen, jotta sillä on positiivinen vaikutus yrityksen tuottavuuteen? Pääkysymystä tukevina kysymyksinä käytettiin: millainen tuotantolaitoksen tiimityöskentelyn nykytila on tällä hetkellä sekä mitkä tekijät mahdollistavat toimivan itseohjautuvan tiimin toiminnan?
Opinnäytetyön tuloksena todettiin, että Sodankylän yksikössä on mahdollista siirtyä itseohjautuvien tiimien käyttöön hyödyntämällä etäjohtamisen mallia. Itseohjautuviiteen siirtyminen edellyttää strategiaa ja selkeitä mitattavia tavoitteita toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi. Henkilöstön näkökulmasta päätöksentekemisen prosessin kuvaus ja vastuiden määrittely selkeyttää toimintaa ja tukee itseohjautuvuuden käsitettä. Opinnäytetyön tuloksena yritys sai kehittämissuunnitelman, jonka perusteella yrityksen on mahdollista aloittaa kehitystoimenpiteet nopealla aikataululla. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää Kylmänen Food Oy:n kaikissa toimipisteissä. Osa tutkimustuloksista soveltuu hyödynnettäväksi elintarviketeollisuuteen yleisesti.
Tutkimuksen aineisto kerättiin kyselytutkimuksella, teemahaastatteluilla sekä havainnoimalla toimintaympäristöä. Tutkimuksen pääkysymys oli: kuinka pitkälle itseohjautuvat tiimit voidaan ottaa käyttöön valmistavaan teollisuuteen, jotta sillä on positiivinen vaikutus yrityksen tuottavuuteen? Pääkysymystä tukevina kysymyksinä käytettiin: millainen tuotantolaitoksen tiimityöskentelyn nykytila on tällä hetkellä sekä mitkä tekijät mahdollistavat toimivan itseohjautuvan tiimin toiminnan?
Opinnäytetyön tuloksena todettiin, että Sodankylän yksikössä on mahdollista siirtyä itseohjautuvien tiimien käyttöön hyödyntämällä etäjohtamisen mallia. Itseohjautuviiteen siirtyminen edellyttää strategiaa ja selkeitä mitattavia tavoitteita toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi. Henkilöstön näkökulmasta päätöksentekemisen prosessin kuvaus ja vastuiden määrittely selkeyttää toimintaa ja tukee itseohjautuvuuden käsitettä. Opinnäytetyön tuloksena yritys sai kehittämissuunnitelman, jonka perusteella yrityksen on mahdollista aloittaa kehitystoimenpiteet nopealla aikataululla. Tutkimustuloksia voidaan hyödyntää Kylmänen Food Oy:n kaikissa toimipisteissä. Osa tutkimustuloksista soveltuu hyödynnettäväksi elintarviketeollisuuteen yleisesti.