Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

MARKKINAKARTOITUS SIRKKOJEN KÄYTÖSTÄ KUOPION JA KAJAANIN ALUEEN RAVINTOLOISSA JA ELINTARVIKEYRITYKSISSÄ: Case: SAVONIA GRASHOPPER OY

Lindi, Jenny; Klemetti, Saija (2019)

 
Avaa tiedosto
Klemetti_Saija ja Lindi_Jenny.pdf (1.220Mt)
Lataukset: 


Lindi, Jenny
Klemetti, Saija
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019051710449
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme toimeksiantajana toimi Savonia Grasshopper Oy. Se on melko uusi Pohjois-Savossa sijaitseva yritys, joka kasvattaa sirkkoja ja myös jatkojalostaa niitä alusta loppuun valmiiksi tuotteiksi. Opinnäytetyönä tehty tutkimus oli kvantitatiivinen eli määrällinen ja toteutettiin markkinakartoituksena.

Opinnäytetyönä toteutetun tutkimuksen ja tutkimusmenetelmänä käytetyn Webropol-kyselyn tavoitteena oli selvittää Kuopion ja Kajaanin alueiden ravintoloiden, leipomoiden ja muiden elintarvikeyritysten kiinnostusta ravinnoksi kasvatettujen sirkkojen ja jalostettujen sirkkatuotteiden käyttöön omassa toiminnassaan. Tämän lisäksi kohdeyrityksiltä pyrittiin selvittämään, missä muodossa ne käyttäisivät sirkkatuotetta ja minkä kokoisina kerta-annoksina ne haluaisivat sirkkatuotteita tilata.

Tutkimusaineisto kerättiin Webropol-kyselynä lähettämällä se 57 yrityksen operatiiviselle johdolle sähköpostitse. Vastauksia saatiin 22, jolloin vastausprosentiksi tuli 38,6 %. Webropol:issa on toiminto, joka raportoi kyselyn tulokset automaattisesti. Kyselyyn saatiin eniten vastauksia ravintoloista ja niistä suurin osa oli kiinnostunut käyttämään sirkkaa omissa tuotteissaan lähitulevaisuudessa. Kohdeyritykset haluaisivat käyttää sirkkaa niin kokonaisena, jauheena kuin rouheena ja kerralla tilattava annos oli yleisimmin kilo tai sen alle.

Tutkimuksen perusteella voidaan päätellä, että yritykset ovat kiinnostuneita sirkkatuotteista sen eri muodoissa. Kyselyn tuloksista analysoitua tietoa toimeksiantajayritys, Savonia Grasshopper Oy voi hyödyntää toimintansa, markkinointinsa ja sirkkatuotteidensa kehittämiseksi.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste