Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Suonenjoki-leivoksen tuotekehitysprosessi

Bruun, Pinja; Laamanen, Anu (2019)

 
Avaa tiedosto
Suonenjoki-leivos opinnäytetyö.pdf (1.745Mt)
Lataukset: 


Bruun, Pinja
Laamanen, Anu
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019053013490
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tuotekehittää Suonenjoen kaupungille oma nimikkoleivos, ja tämän myötä
tuoda Suonenjoen kaupungille tunnettuvuutta ja lisätä sen näkyvyyttä. Nimikkoleivoksen tuotekehitysprosessi oli
myös kunnianosoituksemme mansikkakaupunkia kohtaan. Toimeksiantajanamme opinnäytetyössämme toimi Suonenjoen kaupunki ja yhteistyökumppaneinamme olivat kahvila Kinuskihuone, osuuskunta Maitomaa ja Pakkasmarja
Oy. Valitsimme yhteistyökumppanimme sen perusteella, että halusimme mukaan paikallisia yrittäjiä ja heidän tuotteitaan. Valmis tuotteemme tuli myyntiin kahvila Kinuskihuoneelle ja osuuskunta Maitomaa ja Pakkasmarja Oy
sponsoroivat voita ja pakastemansikoita tuotekehityskerroillemme. Opinnäytetyömme toteutimme toiminnallisena
opinnäytetyönä, siten että pidimme päiväkirjaa jokaisesta tuotetestauskerrastamme.
Nimikkoleivoksen tuotekehitysprosessin aloitimme kartoittamalla toimeksiantajamme, sekä yhteistyökumppaniemme toiveet ja mahdollisuudet osallistua opinnäytetyöprosessiimme. Tämän jälkeen aloitimme tiedonhaun teoriaosuuttamme varten, sillä halusimme kirjoittaa teoriaosuuden valmiiksi ennen toiminnallisen osuuden aloittamista,
koska vankka teoriapohja olisi tukenamme tuotekehitystä tehtäessä. Teoriaosuuden valmistuttua aloimme suunnittelemaan erilaisia vaihtoehtoja tuotekehitettävistä kakuista. Pidimme yhteensä neljä eri tuotekehitys kertaa, jotka
olivat kaksipäiväisiä. Näiden päivien aikana valmistimme seitsemän erilaista kakkua, joista seitsemäs oli lopullinen
tuotteemme. Saatuamme valmiin tuotteen ja reseptin pidimme julkistamistilaisuuden Suonenjoella yhteistyökumppaneille. Paikalla oli myös paikallislehden toimittaja.
Teoriaosuudessa käsittelimme erilaisia valmistumenetelmiä, yleisimpiä leivonnassa käytettyjä raaka-aineita ja niiden käyttäytymistä elintarvikekemian näkökulmasta. Tärkeässä roolissa teoriaosuudessamme oli myös leivonnan
ja juustokakkujen historia ja trendit. Haimme tietoa monipuolisesti erilaisista lähteistä, kuten kirjallisuudesta, internetistä ja erilaisista artikkeleista. Myös opinnäytetyömme ohjaajalla ja muilla hänen kollegoillaan on ollut suuri
merkitys teoriapohjamme luotettavuuden muodostumisessa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste