Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Erityisruokavaliot oppimateriaalina marata-alan ja sosiaali- ja terveysalan koulutukseen

Halonen, Mervi; Kauhanen, Sirkka (2008-04-30)

Avaa tiedosto
jamk_1210229277_5.pdf (1021.Kt)
Lataukset: 


Halonen, Mervi
Kauhanen, Sirkka
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2008-04-30
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1210229277-5
Tiivistelmä
Tämän kehittämishankkeen tarkoituksena on tuottaa oppimateriaalia yleisimmistä erityisruokavalioista sekä matkailu-, ravitsemus- ja talousalalle että sosiaali- ja terveysalalle. Työ palvelee sekä opettajia että opiskelijoita. Olemme laatineet opettajille sähköisen oppimateriaalipaketin. Opiskelijoiden oppimisen tueksi laadimme monivalintatehtäviä. Molemmissa oppimateriaaleissa on huomioitu konstruktivistinen oppimiskäsitys. Nostimme ammatillisen osaamisen ja terveyden edistämisen näkökulman, koska opettajien tietämys erityisruokavalioista on tänä päivänä osoittautunut riittämättömäksi. Työstimme tiiviin oppimateriaalipaketin yleisimmistä erityisruokavalioista tiedostaen erityisesti sosiaali- ja terveysalalla käytettävissä olevan opetuksen niukan ajan. Olemme havainneet käytännön kautta, että erityisruokavalioista puuttuu selkeä oppimateriaalipaketti. Tällä kokonaisuudella halusimme selkeyttää opettajan työnkuvaa. Pyrimme monivalintatehtävillä motivoimaan opiskelijoita tarkastelemaan syvällisemmin omaa ajattelu- ja oppimisprosessia. Teimme hankkeen parityönä, koska molempien näkemys laajentaa omaa ammatillista osaamista erityisruokavalioista. Lisäksi yhdessä pohtiminen antaa uusia ja laajempia näkökulmia. Halusimme laatia sähköisen oppimateriaalipaketin, koska tässä muodossa oppimateriaali on helposti muokattavissa ja siirrettävissä. Jokainen opettaja pystyy helposti rakentamaan omiin tarpeisiinsa soveltuvan oppimateriaalin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste