Selvitys Makujen Lappi -ruokatapahtuman verkostoitumisesta : "Kehittämisideoiden ongintaa"
halminen, marjut (2011)
halminen, marjut
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201101241692
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201101241692
Tiivistelmä
Rovaniemen kaupungintalolla järjestettiin ensimmäinen Makujen Lappi- ruokatapahtuma toukokuussa 2010. Tapahtuma oli matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammattilaisille suunnattu seminaari ja sen tavoitteina olivat verkostoinnin ja lähiruoan tunnettuuden lisääminen. Tapahtumaa suunnitellaan järjestettävän joka toinen vuosi. Opinnäytetyön toimeksiantajana ja tapahtuman pääjärjestäjänä toimi Rovaniemen Kehitys Oy.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostuu tapahtuman järjestämis-, tuotekehitys- ja verkostojen kehittämiskirjallisuudesta. Tutkimusmenetelmäteoriana on käytetty laadullisen menetelmän kirjallisuutta havainnoinnista ja teemahaastattelusta.
Työssä haettiin tapahtumaan uusia kehittämisideoita ja niiden selvittämiseksi opinnäytetyön tekijä koki parhaimmaksi käyttää laadullista menetelmää. Selvityksessä hyödynnettiin havainnointia ja haastatteluja. Tapahtumassa suoritettiin osallistuva havainnointi ja tapahtumaa ennen ja jälkeen tehtiin haastatteluja. Opinnäytetyö antaa hyvät valmiudet seuraavan tai vastaavan tapahtuman järjestämiselle ja kehittämiselle.
Opinnäytetyössä selvitettiin tapahtuman verkostoituminen ja tuotetorin onnistuminen. Tavoitteena oli antaa kehittämisideoita seuraavaan seminaariin. Tapahtuman järjestäjän toimesta tehtiin kysely seminaarin onnistumisesta. Opinnäytetyö keskittyi tuotetorin onnistumiseen ja verkostoitumisen mittaamiseen. Tuloksina selvisi, että verkostoitumista tapahtui tapahtuman jälkeen jonkin verran, mutta kehittämiskohteita löytyi tapahtuman parantamiseksi tulevaisuudessa.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostuu tapahtuman järjestämis-, tuotekehitys- ja verkostojen kehittämiskirjallisuudesta. Tutkimusmenetelmäteoriana on käytetty laadullisen menetelmän kirjallisuutta havainnoinnista ja teemahaastattelusta.
Työssä haettiin tapahtumaan uusia kehittämisideoita ja niiden selvittämiseksi opinnäytetyön tekijä koki parhaimmaksi käyttää laadullista menetelmää. Selvityksessä hyödynnettiin havainnointia ja haastatteluja. Tapahtumassa suoritettiin osallistuva havainnointi ja tapahtumaa ennen ja jälkeen tehtiin haastatteluja. Opinnäytetyö antaa hyvät valmiudet seuraavan tai vastaavan tapahtuman järjestämiselle ja kehittämiselle.
Opinnäytetyössä selvitettiin tapahtuman verkostoituminen ja tuotetorin onnistuminen. Tavoitteena oli antaa kehittämisideoita seuraavaan seminaariin. Tapahtuman järjestäjän toimesta tehtiin kysely seminaarin onnistumisesta. Opinnäytetyö keskittyi tuotetorin onnistumiseen ja verkostoitumisen mittaamiseen. Tuloksina selvisi, että verkostoitumista tapahtui tapahtuman jälkeen jonkin verran, mutta kehittämiskohteita löytyi tapahtuman parantamiseksi tulevaisuudessa.