Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Hääjuhlan ruokapalvelujen suunnittelu : Häämenu Fagernäsin kartanolla 19.2.2011

Karhu, Tytti; Hiltunen, Minna (2011)

 
Avaa tiedosto
Hiltunen_Minna Karhu_Tytti.pdf (491.4Kt)
Lataukset: 


Karhu, Tytti
Hiltunen, Minna
Savonia-ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103213404
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella hääjuhlan ruokapalvelut toimeksiantajan toiveet, budjetti, käytettävissä olevat resurssit ja juhlan luonne huomioon ottaen. Tarkoituksena oli tarjota häävieraille ruokailuelämyksenä makumatka Suomesta maailmalle. Opinnäytetyön me-netelmällisenä taustana on toiminnallinen tutkimus, jossa yhdistyvät teoreettisuus ja toiminnallisuus.

Työssä perehdyttiin suomalaisen hääruokailun historiaan, erityylisiin hääruokailuihin sekä catering-yrityksen rooliin hääjuhlien järjestämisprosessissa. Hääjuhlan ruokapalvelut suunniteltiin ja ne toteutettiin Savonia Ammattikorkeakoulun Matkailu- ja ravitsemisalan yksikön ja Juhlapalvelu Remarin yhteistyönä. Fagernäsin kartanolla Kuopiossa 19.2.2011 järjestettyyn hääjuhlaan suunniteltiin noutopöydästä tarjoiltava häämenu 80 hengelle.

Ruokalistasuunnittelun lähtökohtia ovat, gastronomisten tekijöiden ohella, muun muassa erilaiset trendit, kuten kansainvälisyys ja ympäristöystävällisyys. Toimeksiantajan toiveiden mukaan ruokien suunnittelussa otettiin huomioon suomalaisuuden ohella neljä muuta ruokakulttuuria. Vaikutteita otettiin Englannista, Tšekistä ja Italiasta, joihin hääpari oli yhdessä matkustanut, sekä heidän häämatkakohteestaan Tansaniasta. Ruokalistasuunnittelussa keskityttiin värikkäisiin alkuruokiin siten, että ne voitaisiin valmistaa suomalaisista, lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Alkuruuiksi valittiin neljä erilaista salaattia sekä lohicarpaccio. Pääruokana oli tšekkiläistyylistä porsasta smetanakastikkeella, jonka lisukkeena tarjottiin perunakakkua ja uunijuureksia. Iltapalalle suunniteltiin kanatäytteisiä kreppejä. Työhön liitettiin toimeksiantajan lähettämä tarjouspyyntö sekä häämenun annoskortit. Annoskorttien mukaiset hinnat ja ruokapalvelujen toteutta-misesta aiheutuneet kulut koottiin tuotepaketiksi, josta käy ilmi häämenun kannattava myyntihinta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste