Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Ravintola-alan vuokratyöntekijöiden perehdyttäminen

Tainio, Peppi (2019)

 
Avaa tiedosto
Tainio_Peppi.pdf (1.632Mt)
Lataukset: 


Tainio, Peppi
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112722842
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää mitä asioita vuokratyötä tekevien tarjoilijoiden hyvään perehdytykseen sisältyy. Tämän ohella toisena tavoitteena oli selvittää, miten vuokratyöntekijät kokevat perehdytyksen nykytilan yrityksessä X.

Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys muodostui perehdyttämisestä ja vuokratyövoimasta ravintola-alalla. Tutkimusmenetelmänä oli kvantitatiivinen tutkimus, johon aineistoa kerättiin sähköisen lomakekyselyn kautta. Kyselylomake rakentui kolmesta eri osiosta sisältäen suljettuja sekä avoimia kysymyksiä. Tutkimuksen kohderyhmänä toimi vuokratyötä tekevät ruokaravintoloiden tarjoilijat, joille sähköinen lomakekysely lähetettiin sähköpostin välityksellä.

Kyselylomakkeen vastaajaprosentti oli melko hyvä. Vastauksien perusteella löydettiin oleellisimmat asiat ja kehityskohteet liittyen vuokratyöntekijöiden perehdytykseen ravintoloissa. Tärkeimmiksi asioiksi vuokratyöntekijöiden perehdytyksessä koetaan selkeään työtehtävään ja yrityksen toimintatapoihin perehdyttäminen, sekä kannustava ja positiivinen työilmapiiri. Suurimmat kehityskohteet koskevat ajanhallintaa, perehdytyksen suunnitelmallisuutta ja vakituisen henkilökunnan suhtautumista vuokratyöntekijöitä kohtaan. Yritys X:n vuokratyöntekijöiden perehdyttäminen koetaan kohtuullisen hyväksi, vaikka yrityksellä ei ole ollut perehdytykseen varsinaista toimintamallia.

Tutkimustulokset osoittavat, että vuokratyötä tekevät tarjoilijat kaipaavat parempaa perehdyttämistä ruokaravintoloissa yleisesti. Vuokratyöntekijöiden hyvään perehdytykseen kuuluu selkeys ja suunnitelmallisuus. Lopputulemana voidaan todeta, että ajanhallinta, positiivinen ilmapiiri, avoin kommunikaatio ja tarpeellinen informaatio sisältyy hyvään perehdytykseen tarjoilijoina toimiville vuokratyöntekijöille.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste