Poroteurastuksen kehittämisen painopisteet
Jaurun, Markus; Kangastie, Helena; Kela, Sarai-Natalia; Majuri, Karoliina; Mattila, Niina; Melamies, Iida; Muje, Petri; Mustonen, Janne; Muuttoranta, Kirsi; Ranta, Aki (2019)
Jaurun, Markus
Kangastie, Helena
Kela, Sarai-Natalia
Majuri, Karoliina
Mattila, Niina
Melamies, Iida
Muje, Petri
Mustonen, Janne
Muuttoranta, Kirsi
Ranta, Aki
Editoija
Majuri, Karoliina
Muuttoranta, Kirsi
Lapin ammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-316-317-1
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-316-317-1
Tiivistelmä
Liha on porotalouden tärkein tuote ja poroteurastamot sen tuotannon kulmakiviä. Teurastajina toimivat poromiehet muodostavat laatuketjun tärkeimmän lenkin. Pyysimme poroteurastajia kertomaan, miten poronlihan laatu varmistetaan. Kentän puheenvuorot täydentyvät asiantuntija-artikkeleilla.
Porukkaoppi - Porotalouden porukalle lisäoppia -koulutuksen kehittämishanke on saanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämän ESR-rahoituksen. Hankkeen loppujulkaisussa avataan monipuolisesti poroteurastamoiden toimintaa. Jokainen poroteurastuksesta kiinnostunut aloittelijasta eksperttiin saa artikkelikokoelmasta uutta tietoa maailman parhaan lihan tuotannosta.
Porukkaoppi - Porotalouden porukalle lisäoppia -koulutuksen kehittämishanke on saanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämän ESR-rahoituksen. Hankkeen loppujulkaisussa avataan monipuolisesti poroteurastamoiden toimintaa. Jokainen poroteurastuksesta kiinnostunut aloittelijasta eksperttiin saa artikkelikokoelmasta uutta tietoa maailman parhaan lihan tuotannosta.