Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Terveellisten kahvilatuotteiden kysyntä Oulussa

Oravakangas, Marika (2019)

 
Avaa tiedosto
Oravakangas_Marika.pdf (308.3Kt)
Lataukset: 


Oravakangas, Marika
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019121727227
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on markkinaselvitys, onko kahviloiden terveellisten tuotteiden valikoima kuluttajien mielestä kunnossa vai olisiko terveellisiä tuotteita tarjoaville kahviloille enemmän kysyntää ja minkälaista. Aihe on ajankohtainen. Terveellinen ruoka on avain hyvään oloon ja terveeseen elämään. Ravitsemisala kehittyy jatkuvasti ja on tärkeää, että tulevaisuudessa huomioidaan paremmin terveellisyys. Terveellinen ruoka on usein myös ekologista. Ruokabisneksellä on tulevaisuudessa paljon uutta potentiaalia. Tämä opinnäytetyö on hyödyksi niin kuluttajille kuin yrittäjille. Selvitys kohdistui Ouluun ja näin palvelee erityisesti Oulun kaupunkia.

Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja tutkimuksesta. Teoriaosuudessa käsitellään markkinoita ja asiakkaita, kahvilaliiketoimintaa sekä ruoka ja terveys -aihetta. Tietoa teoriaosuuteen kerättiin kirjoista ja internet-lähteistä. Tutkimusosuus on kyselytutkimus, joka laadittiin teorian pohjalta. Kysely toteutettiin resurssien vuoksi vain yhdellä asiakassegmentillä: opiskelijoilla. Vastauksia kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella, joka toteutettiin Webropolin kautta. Kysely toteutui helposti yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää opiskelijoiden tyytyväisyyttä Oulun kahviloiden tuotetarjontaan ja heidän mahdollisia muutostoiveita.

Kyselytutkimus sai valitettavasti vain 12 vastausta, joten tuloksia ei voida pitää tieteellisesti tarkkana. Kyselyn vähäiset vastaajat olivat kuitenkin todella kiinnostuneita terveellisestä ruoasta ja toivoivat enemmän terveellisiä tuotteita kahviloiden tuotetarjontaan. Teorian ja kyselytutkimuksen molempien mukaan terveellisen ruoan arvostus on noussut ja uusia terveysruokatrendejä on lukuisia. Tutkimuksesta voidaan siis kuitenkin luoda johtopäätös, että terveellisille kahvilatuotteille löytyy kysyntää. Erityisesti muutostoiveiksi nousi enemmän kasvisvaihtoehtoja ja sesonkituotteita sekä erityisruokavalioiden parempaa huomioimista.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste