Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Enontekiön Hetan kahvila- ja ravintolapalvelujen riittävyys vuonna 2010

Poikela, Riikka (2011)

Avaa tiedosto
Poikela_Riikka.pdf (1.298Mt)
Lataukset: 


Poikela, Riikka
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104184457
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitetään, millaisia kahvila- ja ravintolapalveluja Enontekiön kirkonkylässä Hetassa on tällä hetkellä tarjolla ja onko kylässä riittävästi kahvila- ja ravintolapalveluja. Toimeksiantajana työssä on Enonte-kiön Kehitys Oy. Opinnäytetyön teoriapohja rakentuu kilpailukeinoista, ky-synnästä, matkustusmotiiveista, palvelupaketista sekä ravintolaluokituksista.


Tutkimus toteutettiin lomakekyselynä ja yrityshaastattelujen avulla. Kyselyyn osallistui yhteensä 146 enontekiöläistä ja ulkomaalaista vastaajaa, ja lisäksi haastateltiin seitsemää eri kahvila- tai ravintola-alan yrittäjää Enontekiön He-tasta. Tyypillisin kyselyyn vastaaja oli enontekiöläinen nainen, iältään 45–63-vuotias. Yli puolet muualta tulleista vastaajista oli lomamatkailijoita.

Tuloksia analysoitiin sekä enontekiöläisten että matkailijoiden näkökulmasta. Myös eri ikäluokkien tuloksia tarkasteltiin erikseen. Vastauksista löytyi eroa-vaisuuksia ryhmien välillä. Tuloksista selvisi, että Hetassa on kohtuullisesti kahvila- ja ravintolapalveluja, mutta saatavuudessa ja palvelutarjonnassa olisi parantamisen varaa. Erityisesti enontekiöläiset pitivät ongelmana yritysten aukioloaikoja. Aukioloajat ovat puutteellisia eritoten sesongin ulkopuolella. Eläkeläiset käyttäisivät palveluja mieluiten aamuisin ja muut ikäryhmät iltai-sin. Tarvetta uudelle kahvilalle tai ravintolalle ei ole, mutta yrittäjien tulisi miettiä aukioloaikoja asiakkaiden näkökulmasta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste