Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tarjoilijoiden työssäjaksaminen ravintola Pohjanhovissa ja yökerho Lifessä talvisesonkina 2010–2011

Yamgurova, Elena; Moilanen, Sanni (2011)

 
Avaa tiedosto
Moilanen_Sanni_Yamgurova_Elena.pdf (899.2Kt)
Lataukset: 


Yamgurova, Elena
Moilanen, Sanni
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105025683
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää tarjoilijoiden työssäjaksamista talvisesonkina 2010–2011 ravintola Pohjanhovissa ja yökerhossa Lifessä. Talvisesongilla tarkoitetaan tässä selvityksessä aikaa välillä marraskuu 2010 – helmikuu 2011. Selvitys rajoittuu ainoastaan työssäjaksamiseen, ei työhyvinvointiin kokonaisuutena. Idea selvitykseen lähti omista kokemuksista ja tuntemuksista talvisesongin aikana. Olemme molemmat olleet sekä ravintola Pohjanhovissa että yökerho Lifessä töissä jo parin vuoden ajan. Ennen selvityksen aloittamista perehdyimme työhyvinvointia, työssäjaksamista ja sesonkityötä käsittelevään kirjallisuuteen.

Tutkimusmenetelmänä käytimme kyselylomaketta, joita jaettiin noin 30 kappaletta ravintola Pohjanhovin ja yökerho Lifen henkilökunnalle. Vastausaikaa työntekijöillä oli noin puolitoista viikkoa ja kyselyyn vastasi 17 tarjoilijaa.
Kyselyn tuloksia analysoimme Excel -ohjelmistolla tehdyn tulosmatriisin avulla ja tulokset esitettiin kuvioiden avulla.

Selvitimme, mitkä tekijät vaikuttivat eniten tarjoilijoiden työssäjaksamiseen. Suurimmat vaikuttavat tekijät olivat työilmapiiri, johtaminen, lepoaika ja työn määrä. Myös kiire, työvuorojen rytmittely ja työn vaihtelevuus koettiin vaikuttavan melko paljon työssäjaksamiseen. Työ koettiin kokonaisuudessaan talvisesongin aikana melko raskaaksi sekä fyysisesti että henkisesti. Talvisesongin ongelmiksi koettiin tiedonkulku, tauot ja perehdytys. Selvityksen perusteella laadimme käytännön ehdotuksia tarjoilijoiden työssäjaksamisen parantamiseksi tulevissa talvisesongeissa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste