Teemaillan järjestäminen ravintola Amarillossa
Tuominen, Riikka (2011)
Tuominen, Riikka
Vaasan ammattikorkeakoulu
2011
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Suomi
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105239126
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105239126
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli teemaillan ravintola Amarillossa. Toimeksiantaja oli ravintolapäällikkö, joka antoi minulle täyden vastuun illan järjestämisestä, suunnittelusta ja onnistumisesta. Illan teemaksi valikoitui Frankenstein. Pääaineistona opinnäytetyössä käytin kirjoja, jotka käsittelivät tapahtuman järjestämistä, hinnoittelua, kysyntää, markkinointia ja myynninedistämistä. Teemaillan suunnitteluosiossa kerroin, miten päivämäärä ja esiintyjä valittiin sekä missä järjestyksessä hoidin tapahtumaan liittyviä asioita. Teemaillan toteutusosiossa kerroin, mitä asioita tein tapahtumapäivän aikana. Teemailtana suoritin asiakkaille asiakaskyselyn. Asiakaskyselyn tarkoituksena oli kartoittaa asiakkaan syy vierailuun, teeman onnistuminen, juoman hinta, kotimainen artistitoive ja miten heidät saataisiin jatkossakin Amarilloon viikonloppuisin juhlimaan. Asiakaskyselyn perusteella selvisi, että reilu enemmistö vieraili Amarillossa teemailtana bändin takia. Tunnelmaa ja musiikkia pidettiin erityisen onnistuneena teeman osalta. Juoman hintaa pidettiin sopivana ja kotimaiseksi artistiksi toivottiin Jenni Vartiaista. Asiakkaat tulisivat jatkossa viikonloppuisin juhlimaan, jos tunnelma olisi yleisesti hyvä, järjestettäisiin enemmän teemailtoja ja olisi hyviä esiintyjiä. Yhteenvedossa kerroin suunnittelu- ja toteutusvaiheen haasteista ja mitä tekisin toisin. Johtopäätöksissä mietin, mitä Amarillon kannattaisi tehdä tulevaisuudessa ja sen mahdollisuuksia tapahtumanjärjestäjänä.