Elämyksellisen ruokapalvelutuotteen suunnitteleminen Savonia-ammattikorkeakoululle
Laaksorinne, Tiia; Komulainen, Oili (2020)
Laaksorinne, Tiia
Komulainen, Oili
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004265914
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004265914
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella pohja ruokapalvelutuotteelle, jota Savonia-ammattikorkeakoulu voi hyödyntää kotimaisten ja kansainvälisten yritysvieraidensa viihtyvyyden lisäämiseen. Se toimisi hyvin verkostoitumiseen sekä yrityssuhteiden vahvistamiseen. Palvelu korostaa Suomen luonnon ja ruokakulttuurin monimuotoisuutta, sekä tuo loistavasti esille juuri kuopiolaista ja savonialaista osaamista sekä ammattitaitoa. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimi Savonia-ammattikorkeakoulu.
Opinnäytetyö sisältää tietoa suomalaisesta ruokakulttuurista ja sen trendeistä, suomalaisesta eräkulttuurista sekä ruoanlaitosta luonnossa avotulella. Avaamme työssä myös palvelutuotteen elämyksellistä näkökulmaa.
Opinnäytetyön toiminnallinen osuus toteutettiin keräämällämme testirymällä, jota varten olimme suunnitelleet valmiiksi luonnossa valmistettavan menukokonaisuuden. Testaajat pääsivät laittamaan ruokaa nuotiopaikalla avotulen äärellä, meidän toimiessa ohjaajina. Testauksen tarkoituksena oli mitata palvelutuotteen toimivuutta käytännössä sekä sen antamaa arvoa osallistujalle.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi pohja elämykselliselle ruokapalvelutuotteelle, jonka käytännön toteutuksessa ovat mukana restonomiopiskelijat sekä yhteyshenkilönä toimiva henkilökunnan jäsen. Opinnäytetyö sisältää ohjeistuksen palvelutuotteen suunnittelemiselle ja toteutukselle sekä testiryhmään osallistuneiden opiskelijoiden antaman palautteen palvelun toimivuudesta ja mahdollisista kehityskohteista.
Opinnäytetyö sisältää tietoa suomalaisesta ruokakulttuurista ja sen trendeistä, suomalaisesta eräkulttuurista sekä ruoanlaitosta luonnossa avotulella. Avaamme työssä myös palvelutuotteen elämyksellistä näkökulmaa.
Opinnäytetyön toiminnallinen osuus toteutettiin keräämällämme testirymällä, jota varten olimme suunnitelleet valmiiksi luonnossa valmistettavan menukokonaisuuden. Testaajat pääsivät laittamaan ruokaa nuotiopaikalla avotulen äärellä, meidän toimiessa ohjaajina. Testauksen tarkoituksena oli mitata palvelutuotteen toimivuutta käytännössä sekä sen antamaa arvoa osallistujalle.
Opinnäytetyön tuloksena syntyi pohja elämykselliselle ruokapalvelutuotteelle, jonka käytännön toteutuksessa ovat mukana restonomiopiskelijat sekä yhteyshenkilönä toimiva henkilökunnan jäsen. Opinnäytetyö sisältää ohjeistuksen palvelutuotteen suunnittelemiselle ja toteutukselle sekä testiryhmään osallistuneiden opiskelijoiden antaman palautteen palvelun toimivuudesta ja mahdollisista kehityskohteista.