Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Superfoodit ja niiden vaikutus suun terveyteen

Kangasniemi, Emmi; Holmström, Jenni (2020)

 
Avaa tiedosto
Holmstrom_Jenni.pdf (2.378Mt)
Lataukset: 


Kangasniemi, Emmi
Holmström, Jenni
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020051812088
Tiivistelmä
Suomalainen ruokakulttuuri kehittyy jatkuvasti ja ruokatottumukset muuttuvat kohti terveellisempiä ja harkitumpia vaihtoehtoja ottaen huomioon ruoan puhtauden ja alkuperän. Yhä useamman suomalaisen elintavat kehittyvät kohti parempia tottumuksia ja sitä kautta tietoisuus ravinnon tärkeydestä ja sen sisällöstä kasvaa. Ravinnetiheällä ruoalla tunnetaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia ja sitä kautta myös erilaiset yritykset ovat alkaneetkin markkinoida näitä elintarvikkeita superfood-termillä. Ravinnetiheällä eli tässä tapauksessa superfoodeilla tarkoitetaan elintarvikkeita, jotka sisältävät suuria määriä vitamiineja, aminohappoja, mineraaleja sekä antioksidantteja. Superfood on kaupallinen termi, jota yritykset voivat käyttää minkä tahansa terveyttä edistävän elintarvikkeen myynnissä. Superfoodit ovat terveyttä edistäviä tuotteita, mutta harvoin ihmiset muistavat katsoa kokonaiskuvaa esim. voiko näillä tuotteilla olla positiivisia tai negatiivisia vaikutuksia suun terveyteen.

Opinnäytetyön tarkoituksena on käsitellä Suomessa suosituimpia ja eniten käytettyjä superfoodeja yleisellä tasolla sekä niiden vaikutuksia liittyen suun terveyteen. Työn aihe on hyvin ajankohtainen, koska superfoodit ovat kasvava ruokatrendi. Suun terveyden kannalta tutkimustietoa on vielä hyvin vähän saatavilla tai näyttö on heikkoa. Tietämys kansantasolla näiden terveystuotteiden vaikutuksista suun terveyteen on vieläkin vähäisempää.

Opinnäytetyö toteutettiin kehittämistyönä Helsingin Metropolian ammattikorkeakoulun suun hoidon opetusklinikalle sähköisenä materiaalina. Tuotos on luotu suuhygienistiopiskelijoille ja suun terveydenhuollon lehtoreille tueksi potilaan omahoidon ohjaukseen ja ravintoneuvontaan. Opinnäytetyön tavoitteena on kasvattaa suun terveydenhuollon ammattilaisten ja opiskelijoiden tietämystä superfoodien mahdollisista vaikutuksista suun terveyteen. Opinnäytetyön tavoitteena on myös herätellä alan ammattilaisia perehtymään asiaan enemmän ja opiskelijoita tekemään lisää opinnäytetöitä kyseisestä aiheesta. Suuhygienisti ammattina kehittyy jatkuvasti laaja-alaisemmaksi ja jotta terveyden edistäminen olisi vieläkin tehokkaampaa, tulisi suuhygienistin olla tietoinen esim. nykyajan ruokatrendeistä ja kehittyvistä elintavoista.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste