Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Safarilla nautittavan ruokatuotteen tarinallistaminen: Ruokatuotteen kehittäminen merkityksellisemmäksi osaksi palvelukokonaisuutta

Nikka, Heidi (2020)

Avaa tiedosto
Nikka_Heidi.pdf (1.452Mt)
Lataukset: 


Nikka, Heidi
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020052915289
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä keskityttiin safarilla nautittavan ruokatuotteen tarinallistamiseen. Tehtävänä oli miettiä ruokatuotteen suhdetta Lapin Safareiden ohjelmapalvelun tarinaan ja kehittää siitä merkityksellisempi osa palvelukokonaisuutta. Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Lapin Safarit Rovaniemi.

Ruokatuotteen suunnittelussa huomioitiin tarinoiden merkitys elämystuotteen tuottamisessa. Teoriaosuudessa käsiteltiin asiakaskokemuksen syntyä, elämystä matkailussa, tuotteen tai palvelun tarinallistamista sekä vastuullisen toiminnan merkitystä erityisesti ympäristöllisestä ja paikallisesta näkökulmasta. Opinnäytetyössä käsiteltiin asiakkaiden elämyshakuisuutta ja odotuksia Lapin matkalla. Asiakaskokemusta havainnoitiin myös esimerkiksi stooripuu-menetelmän avulla, jolla kuvattiin palvelun tarinaelementtejä.

Kehittämismenetelmänä käytettiin aivoriihtä ideointivälineenä, johon osallistuivat Lapin Safareiden oppaat. Aivoriihen avulla etsittiin ideoita kysymykseen: ”Millainen ruokatuote tukisi safarin tarinaa?”. Safarin ruokatuotetta alettiin kehittämään saatujen vastausten sekä tutkitun teorian pohjalta.

Opinnäytetyön tuloksena syntyi tuotekortit kehittämiskohteiksi valituille safareille. Tuotekortti esittelee lyhyesti safarin perusrungon keskittyen kuitenkin enimmäkseen ruokatuotteeseen, joka tukee palvelun tarinaa makuelämyksen kautta.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste