Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Raakalihavalmisteiden hävikin ja saannon parantaminen

Valli, Sofia (2020)

 
Avaa tiedosto
Raakalihavalmisteiden hävikin ja saannon parantaminen.pdf (988.4Kt)
Lataukset: 


Valli, Sofia
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060817578
Tiivistelmä
Tämän työn on toimeksi antanut Naapurin Maalaiskana Oy. Naapurin Maalaiskana Oy on osa Scandi Standard-konsernia. Tehdas sijaitsee Lie-dossa ja se on perustettu 2013. Työn tarkoituksena oli tutkia raakaliha-valmisteiden hävikkiä ja parantaa niiden saantoa. Työssä tutkittiin teh-taan ongelmatuotteita ja pyrittiin löytämään niille ratkaisuja.

Naapurin Maalaiskana Oy:n valmistamista tuotteista valikoitiin viisi tuo-tetta, joille pyrittiin löytämään ratkaisuja. Ongelmana tuotteissa oli se, että suolalaukka ja mausteet eivät pysy lihassa. Tuotteet valuttivat sil-minnähtävästi nestettä pakkauspöydillä. Tavoitteena oli saada tuotteiden valuma loppumaan.

Työ aloitettiin tarkkailemalla tuotteiden valmistusprosesseja, jonka jäl-keen tutkittavien tuotteiden valuman määrät mitattiin, jotta hävikin mää-rä saadaan selville. Tämän jälkeen tuotannossa tehtiin tuotteille erilaisia tuotantokokeita. Kokeiltiin kylmempää suolalaukkaa, tehtiin reseptimuu-toksia sekä mausteseoksiin että suolalaukkaan. Lisäksi kokeiltiin pidem-pää pyöritysaikaa sekä säädettiin suolauskoneen ohjelmia.

Tehtyjen tuotantokokeiden perusteella voidaan todeta, että kylmempi suolalaukka toimii itsessään jo paremmin kuin tämän hetkinen laukka. Suolauskone ei vaatinut kuin pientä hienosäätöä ja lihan asettelua oikein linjalle. Yhdelle tuotteelle kokeiltu pidempi pyöritysaika vaikutti myös nesteen pysymiseen lihassa. Lisäksi kasvikuitujen ansiosta neste ja maus-teet saatiin pysymään hyvin lihassa. Näiden tulosten perusteella osaan tuotteisiin tullaan tekemään reseptimuutoksia.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste