Toiminnallinen opinnäytetyö : rekrytointioppaan luominen Uniresta Oy
Torvinen, Tomi (2020)
Torvinen, Tomi
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060817613
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060817613
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantaja on Uniresta Oy. Uniresta Oy on oululaisten opiskelijayhdistysten omistama yritys. Yritys tarjoaa opiskelija- ja henkilöstöravintolapalveluita sekä juhla- ja catering-palveluita. Tämän työn tavoitteena oli luoda rekrytointiopas Uniresta Oy:n ravintolapäälliköiden käyttöön rekrytoinnin tueksi. Työssä tutkittiin rekrytointiprosessia ja perehdyttämisen tärkeyttä osana onnistunutta rekrytointia.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä. Opinnäytetyön raporttiosuus koostuu tietoperustasta ja tutkimuksesta, joka toteutettiin laadullisen tutkimuksen menetelmin kyselylomakkeella. Kyselylomakkeilla kerättiin tietoja ravintolapäälliköiltä keväällä 2020. Opinnäytetyön tietoperusta on koottu kirjallisuudesta ja verkkolähteistä.
Opinnäytetyön toiminnallisen osuuden tuloksena syntyi rekrytointiopas. Rekrytointioppaaseen on kerätty ajantasaista tietoa ravintolapäälliköiden tarpeet huomioiden. Rekrytointioppaassa käsitellään rekrytointiprosessia, perehdyttämistä ja palkitsemista.
Tutkimuksessa kävi ilmi, että perehdyttämistä olisi syytä tarkastella tulevaisuudessa tarkemmin. Perehdyttämisen kehittäminen takaisi motivoituneen henkilökunnan ja sillä olisi tutkitusti vaikutusta työhyvinvointiin. Mahdollinen jatkotutkimus voisi käsitellä perehdyttämisen kehittämistä.
Opinnäytetyö toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä. Opinnäytetyön raporttiosuus koostuu tietoperustasta ja tutkimuksesta, joka toteutettiin laadullisen tutkimuksen menetelmin kyselylomakkeella. Kyselylomakkeilla kerättiin tietoja ravintolapäälliköiltä keväällä 2020. Opinnäytetyön tietoperusta on koottu kirjallisuudesta ja verkkolähteistä.
Opinnäytetyön toiminnallisen osuuden tuloksena syntyi rekrytointiopas. Rekrytointioppaaseen on kerätty ajantasaista tietoa ravintolapäälliköiden tarpeet huomioiden. Rekrytointioppaassa käsitellään rekrytointiprosessia, perehdyttämistä ja palkitsemista.
Tutkimuksessa kävi ilmi, että perehdyttämistä olisi syytä tarkastella tulevaisuudessa tarkemmin. Perehdyttämisen kehittäminen takaisi motivoituneen henkilökunnan ja sillä olisi tutkitusti vaikutusta työhyvinvointiin. Mahdollinen jatkotutkimus voisi käsitellä perehdyttämisen kehittämistä.