Elintarvikestandardin laatuvaatimukseen liittyvien riskien arviointi ja hallinta elintarvikealan yrityksessä
Mäkelä, Annika (2020)
Mäkelä, Annika
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120225688
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120225688
Tiivistelmä
Tässä insinöörityössä perehdyttiin IFS Food 6.1 -standardin käyttöönoton valmisteluun pääkaupunkiseudulla toimivassa elintarvikealan yrityksessä. Työssä perehdyttiin standardin kriittisimpiin pisteisiin eli knock out -vaatimuksiin, ja valmistauduttiin sertifiointiprosessiin varmistamalla yrityksen täyttävän standardin vaatimukset.
Työssä perehdyttiin tarkemmin standardin henkilöstön hygieniaa koskevaan vaatimukseen (Knock Out n:ro 3). Vaatimuksesta toteutettiin riskien arviointi sekä suunniteltiin ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Työn tavoitteena oli ymmärtää standardin vaatimukset käytännössä.
Työssä perehdyttiin tarkemmin standardin henkilöstön hygieniaa koskevaan vaatimukseen (Knock Out n:ro 3). Vaatimuksesta toteutettiin riskien arviointi sekä suunniteltiin ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Työn tavoitteena oli ymmärtää standardin vaatimukset käytännössä.