Kahviteemaviikko Café Mikpolissa
Suhonen, Satu (2011)
Suhonen, Satu
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011

Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 1.0 Suomi
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112816006
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112816006
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni aiheena oli suunnitella, markkinoida, toteuttaa sekä tuotteistaa kahviteemaviikko Café Mikpolissa keväällä 2011. Café Mikpoli toimii Mikkelin ammattikorkeakoulun kasarmin kampuksella Ravintola Tallin alaisuudessa. Sekä Ravintola Talli että Café Mikpoli toimivat käytännön oppimisympäristöinä Restonomiopiskelijoille.
Kahviteemaviikon tavoitteina oli monipuolistaa Café Mikpolin arkea, lisätä asiakkaiden tietämystä kahvista ja saada heidät rohkeasti maistelemaan erilaisia kahveja tavallisen suodatinkahvin sijaan. Suunnittelin lisäksi kahviteemaviikolle leivonnaisia yhdistettäväksi erilaisten alkuperämaakahvien kanssa. Kahvien ja leivonnaisten suunnittelun lähtökohtana toimivat Oy Gustav Pauligin suositukset alkuperämaakahveihin yhdistettävistä leivonnaisista. Osana kahviteemaviikon toteutusta järjestin kahvikoulutuksen ravintola Tallin vintillä restonomiopiskelijoille 15.4.2011. Olin mukana kouluttamassa opiskelijoita yhteistyössä Paulig-Instituutin ammattilaiskouluttaja Emmi Hämäläisen kanssa.
Kahviteemaviikko toteutettiin Café Mikpolissa 11.4.2011 - 15.4.2011. Jokaisena toteutuspäivä asiakkaille tarjottiin tietystä maasta olevaa alkuperämaakahvia, joka yhdistetiin kahvin makuun sopivaan leivonnaiseen. Lisäksi asiakkaille tarjottiin lisämyyntituotteina maanantaista tiistaihin nougatkääretorttua ja keskiviikosta perjantaihin ananasmuffineja. Osana kahviteemaviikon toiminnallista toteutusta kahvilassa järjestettiin Café Au Lait –kahvinvalmistusnäytös, pikaluento kahvin terveysvaikutuksista sekä kahvitietouskilpailu. Café Mikpoli koristeltiin teeman mukaisesti ja osana pöytien kattausta oli viikkokuvailukortti kahviteemaviikon rakenteesta sekä pieni kahviesite.
Café Mikpolin asiakkailta kerättiin koko viikon ajan palautetta omalla palautelomakkeella. Lisäksi kahvikoulutukseen osallistuneilta opiskelijoilta kerättiin vapaamuotoista palautetta. Kahviteemaviikon toteuksen tavoitteet saavutettiin, sillä kaikki asiakkaat vastasivat osallistuvansa mielellään uudelleen viikon toteutukseen. Lisäksi kaikki kahvikoulutukseen osallistuneet pitivät koulutusta mielenkiintoisena, tärkeänä sekä pyysivät koulutuksen järjestämistä uudelleen.
Kahviteemaviikon tavoitteina oli monipuolistaa Café Mikpolin arkea, lisätä asiakkaiden tietämystä kahvista ja saada heidät rohkeasti maistelemaan erilaisia kahveja tavallisen suodatinkahvin sijaan. Suunnittelin lisäksi kahviteemaviikolle leivonnaisia yhdistettäväksi erilaisten alkuperämaakahvien kanssa. Kahvien ja leivonnaisten suunnittelun lähtökohtana toimivat Oy Gustav Pauligin suositukset alkuperämaakahveihin yhdistettävistä leivonnaisista. Osana kahviteemaviikon toteutusta järjestin kahvikoulutuksen ravintola Tallin vintillä restonomiopiskelijoille 15.4.2011. Olin mukana kouluttamassa opiskelijoita yhteistyössä Paulig-Instituutin ammattilaiskouluttaja Emmi Hämäläisen kanssa.
Kahviteemaviikko toteutettiin Café Mikpolissa 11.4.2011 - 15.4.2011. Jokaisena toteutuspäivä asiakkaille tarjottiin tietystä maasta olevaa alkuperämaakahvia, joka yhdistetiin kahvin makuun sopivaan leivonnaiseen. Lisäksi asiakkaille tarjottiin lisämyyntituotteina maanantaista tiistaihin nougatkääretorttua ja keskiviikosta perjantaihin ananasmuffineja. Osana kahviteemaviikon toiminnallista toteutusta kahvilassa järjestettiin Café Au Lait –kahvinvalmistusnäytös, pikaluento kahvin terveysvaikutuksista sekä kahvitietouskilpailu. Café Mikpoli koristeltiin teeman mukaisesti ja osana pöytien kattausta oli viikkokuvailukortti kahviteemaviikon rakenteesta sekä pieni kahviesite.
Café Mikpolin asiakkailta kerättiin koko viikon ajan palautetta omalla palautelomakkeella. Lisäksi kahvikoulutukseen osallistuneilta opiskelijoilta kerättiin vapaamuotoista palautetta. Kahviteemaviikon toteuksen tavoitteet saavutettiin, sillä kaikki asiakkaat vastasivat osallistuvansa mielellään uudelleen viikon toteutukseen. Lisäksi kaikki kahvikoulutukseen osallistuneet pitivät koulutusta mielenkiintoisena, tärkeänä sekä pyysivät koulutuksen järjestämistä uudelleen.