Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kahvilan jäätelöannosten kehittäminen

Ketola, Minttu (2012)

 
Avaa tiedosto
Ketola_Minttu.pdf (1.971Mt)
Lataukset: 


Ketola, Minttu
Savonia-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201203293882
Tiivistelmä
Tiivistelmä

Opinnäytetyöni tehtävänä oli kehittää kuopiolaiselle kahvila Kolibrille jäätelöannoslista. Tavoitteena oli huomioida ja toteuttaa kahvilan asiakkaiden toiveita mahdollisimman pitkälle. Tarve kyseiselle kehitystyölle syntyi kierreltyäni kuopiolaisia kahviloita ja huomattuani, ettei monessakaan kahvilassa ole saatavilla valmiita jäätelöannoksia. Työ toteutui kahvilassa kahdella kerralla suoritettujen asiakashaastatteluiden pohjalta. Annosten suunnittelussa keskityttiin asiakkaiden toiveisiin, annosten esteettisyyteen sekä ainutlaatuisuuteen.

Työni teoreettinen viitekehys perustuu tuotekehitykseen. Sen lisäksi työssä on paneuduttu jäätelön historiaan, raaka-aineisiin sekä valmistukseen. Työni toiminnallinen osuus koostuu asiakashaastatteluista, jäätelöannoslistan suunnittelusta sekä toteutuksesta. Testauskerroilla suoritettiin tarvittavat muutokset annoksiin ja kirjattiin ne ylös. Lopuksi valmiit annokset kuvattiin ja annoskortit viimeisteltiin.

Työn lopputuloksena oli seitsemän uutta annosta jäätelöannoslistalle. Valikoimasta löytyy neljä yhden pallon annosta lisukkeineen: kevyt vadelmaherkku, pikkuherkku, muffiniherkku ja lakuherkku. Suurempaan makeannälkään listalta löytyy kolme kahden pallon annosta lisukkeineen: keksitrio, annos makean ystävälle sekä suklainen pähkinäherkku. Annoksissa on käytetty asiakkaiden suosikkijäätelömakuja, kuten Vanhanajan mansikkaa, vaniljaa ja suklaata, sekä Minttua ja Mango-Melonia. Lisukkeina on käytetty mm. hedelmää, keksejä, karkkeja ja suklaata, joista asiakkaat myös kertoivat pitävänsä.

Työtä on mahdollista jatkokehittää. Kahvilassa voitaisiin tutkia annosten menekkiä ja koota aineistoa asiakkaiden mielipiteistä ja mahdollisista kehitysehdotuksista. Näin annoksia voitaisiin kehittää yhä enemmän asiakkaiden toivomaan suuntaan. Jatkotyöhön voitaisiin ottaa myös ravitsemuksellinen näkökulma.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste