Ehdotus kohdeyrityksen laadunhallinnan kehittämisen keskeisistä suuntalinjoista laatustandardin näkökulmasta
Riihimäki, Valtteri (2021)
Riihimäki, Valtteri
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202102152340
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202102152340
Tiivistelmä
Insinöörityön kohdeyrityksenä oli Oy Soya Ab, joka toimii elintarviketeollisuuden tuottajana. Insinöörityön tarkoituksena oli löytää kehitysehdotus kohdeyrityksen laadunhallinnan parantamiseksi. Insinöörityön teoriaosuudessa käytiin läpi laatustandardien perusteita, Lean-menetelmiä ja kilpailijoiden laatujärjestelmiä. Näistä luotiin käsitekehys edes auttamaan nykytila-analyysia ja kehitysehdotusta. Työn nykytila-analyysissä selvitettiin kohdeyrityksen tämänhetkisiä laadunhallinnan menetelmiä, jonka avulla selvitettiin parempia vaihtoehtoja nykyiselle laatustandardille. Kehitysehdotus luotiin nykytila-analyysin pohjalta. Kehitysehdotuksen tarkoituksena oli luoda kohdeyrityksen laadunhallinnan menetelmiä vielä tarkemmaksi ja tuoteturvallisemmaksi. Kehitysehdotuksen jälkeen työ toimitettiin kohdeyrityksen kommentoitavaksi ja kommenttien perusteella muokattiin lopullinen suuntalinja tulevalle laatustandardille. Työstä kävi ilmi, että laatustandardit ovat tärkeä pohja elintarviketeollisuusyritysten laadunhallinnassa ja näillä yritykset pystyvät todistamaan tuotteiden turvallisuuden ja laadun. Hyvin toteutetut laatustandardit edesauttavat yrityksiä luomaan uusia asiakassuhteita, integraatiota toimittajien välillä ja ennen kaikkeaan osoittamaan yrityksen laatustrategian pätevyyden.