Perehdyttämisen kehittäminen. Case Amica Runsorella.
Rytikoski, Salla (2012)
Rytikoski, Salla
Vaasan ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012052810320
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012052810320
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on perehdyttämisen kehittäminen henkilöstöravintola Amica Runsorellassa. Tarkoituksena on selvittää, miten perehdyttäminen on toteutettu yrityksessä ja miten sitä voitaisiin kehittää. Tutkimuksen avulla haluttiin myös selvittää, olisiko yrityksessä tarvetta perehdyttämiskansiolle. Amica Runsorella sijaitsee Vaasan Runsorissa ja tarjoaa ravintolapalveluita Wärtsilän henkilöstölle. Opinnäytetyöraportti sisältää toimeksiantajan esittelyn, ja teoreettisessa viitekehyksessä käydään läpi perehdyttämisen määritelmiä. Tutkimusaineisto hankittiin laadullisen tutkimuksen avulla. Tutkimusmenetelmänä käytettiin teemahaastattelua. Tiedon keräämiseksi haastateltiin toimeksiantajayrityksen esimiehiä ja henkilökuntaa. Raportissa on esitelty haastattelujen tulokset ja niistä tehdyt johtopäätökset. Tutkimustuloksista selvisi, että vakituisten työntekijöiden perehdyttäminen on yrityksessä hoidettu hyvin. Kehitettävää löytyy vielä tilapäisten työntekijöiden perehdyttämisessä. Tutkimuksen avulla saatiin paljon tietoa perehdyttämisestä yrityksessä sekä monia konkreettisia keinoja, joiden avulla sitä voidaan parantaa. Tämän tutkimuksen tuloksia aiotaan hyödyntää toimipistekohtaisen perehdyttämiskansion tekemisessä.