Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tampereen Aterian päiväkotien erityisruokavalioiden toteuttamisen haasteet

Teuho, Eeva (2012)

 
Avaa tiedosto
Teuho_Eeva.pdf (650.0Kt)
Lataukset: 


Teuho, Eeva
Tampereen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060311366
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Tampereen Aterian päiväkotilasten erityisruokavalioiden määriä ja niiden toteuttamiseen liittyviä haasteita. Työhön liittyvässä tutkimuksessa perehdyttiin Tampereen Aterian päiväkotien erityisruokavalioiden määriin ruokavalioittain ja ruoka-aineittain. Samalla tutkittiin, onko keittiöiden koolla tai toimintatavalla merkitystä valmistettavien erityisruokavalioiden määrään.

Teoriataustana käytettiin eri tahojen tekemiä ja julkaisemia tutkimuksia, selvityksiä ja lakeja. Teoriaosuudessa käytiin läpi tuotteistamisen hyödyt, laadun määritelmiä sekä Tampereen Aterian raja-arvoja erityisruokavalioiden toteuttamiseen tällä hetkellä. Samalla selvitettiin myös kuinka muualla Suomessa on toimittu ja löytyykö sieltä hyviä malleja ja ehdotuksia uusiksi toimintatavoiksi. Tutkimuksessa käytettiin apuna mukailtua six-sigma-menetelmää, joka soveltui tämän työn toteuttamiseen erittäin hyvin. Tutkimus tehtiin laskemalla ja erittelemällä erityisruokavalioiden määrät excel-taulukkoon. Tulokset esitettiin erilaisina kaavioina ja taulukkoina. Tulokset analysoitiin näiden pohjalta.

Tiedot kerättiin helmi-maaliskuun vaihteessa 2012, joten saadut luvut vastaavat kyseisen hetken tilannetta. Tuloksena saatiin lukuja ja määriä, jonka pohjalta voitiin tehdä johtopäätöksiä ja muutosehdotuksia tulevaisuuteen. Työn tuloksien perusteella saatiin koottua ehdotuksia tuotteistamisen pohjaksi. Tampereen Aterian tuotekehitys jatkojalostaa ehdotukset. Tarvitaan erilaisia ohjeistuksia, ruoka-ohjeita, selkeitä toimintamalleja, raaka-ainevalintoja ja niihin liittyvä testausta. Ehdotukset ovat pieniä ja toteutettavissa olevia. Varsinaiset päätökset tehdään Tampereen Aterian omassa organisaatiossa. Työn tekemisen ohessa syntyi muitakin ajatuksia ja kehitysehdotuksia, jotka voi viedä käytäntöön asti. Esimerkkinä tästä on erilaiset lomakkeet keittiöiden tueksi ja toimintaa avustamaan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste