Yrityksen visuaalinen ilme
Mäntylä, Melina (2012)
Mäntylä, Melina
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012061112412
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012061112412
Tiivistelmä
Insinöörityön tavoitteena oli luoda kahdelle uudelle ravintolalle visuaaliset ilmeet. Työhön kuului suunnitella molempiin ravintoloihin liiketunnus, ruokalistat ja mainoksia ja toiselle ravintolalle lasielementin kuvio. Toiselle ravintolalle suunniteltiin lisäksi internetsivut.
Insinöörityön tarkoitus oli parantaa graafisen suunnittelun keinoin ravintoloiden tunnet-tuutta ja nykyaikaistaa ulkonäköä. Työssä tutkittiin kilpailijoiden visuaalisia ilmeitä ja teh-tiin niiden perusteella arviota ravintoloiden yritysilmeiden nykytilasta. Insinöörityössä otet-tiin myös huomioon painotuotteiden laatuun vaikuttavat tekijät ja arvioitiin tehtyjen tuot-teiden kulutuskestävyyttä.
Kun yrityksen visuaalinen ilme on selkeä ja johdonmukainen, se lisää erityisesti yrityksen muistettavuutta. Painomateriaali- ja tekniikkavalinnoilla voidaan vaikuttaa yrityksen paino-tuotteiden laatuun ja sitä kautta yritysilmeeseen. Hyvälaatuinen painojälki ja kestävä lop-putulos antavat yrityksestä arvokkaamman kuvan. Jos yritysilmeen haluaa pysyvän selkeä-nä, olisi yrityksen myös hyvä teettää graafinen ohjeistus. Sitä ei tässä tapauksessa tehty, koska yrityksen puolelta siihen ei ollut kiinnostusta eikä aikaa.
Töiden suunnitteluun käytettiin paperille hahmottelun lisäksi vektoripohjaista tietokoneso-vellusta, ja painotöiden asetteluun tarkoitettua sovellusta. Kokonaisuudessaan työtä tehtiin yli vuoden, koska suunniteltavien töiden määrä lisääntyi jatkuvasti ja ruokalistatkin joudut-tiin uudistamaan. Tähän työhön on kuitenkin sisällytetty vain alkuperäisten suunnitelmien mukaiset työt.
Insinöörityön tuloksena syntyneet ruokalistat ovat asialliset ja käytännölliset. Internetsivut ovat graafisesti toimivat ja avuksi sivujen ohjelmoijalle. Ravintoloiden yritysilmeistä tuli kokonaisuudessaan selkeät ja kummankin ravintolan omaa tyyliä edustavat.
Insinöörityön tarkoitus oli parantaa graafisen suunnittelun keinoin ravintoloiden tunnet-tuutta ja nykyaikaistaa ulkonäköä. Työssä tutkittiin kilpailijoiden visuaalisia ilmeitä ja teh-tiin niiden perusteella arviota ravintoloiden yritysilmeiden nykytilasta. Insinöörityössä otet-tiin myös huomioon painotuotteiden laatuun vaikuttavat tekijät ja arvioitiin tehtyjen tuot-teiden kulutuskestävyyttä.
Kun yrityksen visuaalinen ilme on selkeä ja johdonmukainen, se lisää erityisesti yrityksen muistettavuutta. Painomateriaali- ja tekniikkavalinnoilla voidaan vaikuttaa yrityksen paino-tuotteiden laatuun ja sitä kautta yritysilmeeseen. Hyvälaatuinen painojälki ja kestävä lop-putulos antavat yrityksestä arvokkaamman kuvan. Jos yritysilmeen haluaa pysyvän selkeä-nä, olisi yrityksen myös hyvä teettää graafinen ohjeistus. Sitä ei tässä tapauksessa tehty, koska yrityksen puolelta siihen ei ollut kiinnostusta eikä aikaa.
Töiden suunnitteluun käytettiin paperille hahmottelun lisäksi vektoripohjaista tietokoneso-vellusta, ja painotöiden asetteluun tarkoitettua sovellusta. Kokonaisuudessaan työtä tehtiin yli vuoden, koska suunniteltavien töiden määrä lisääntyi jatkuvasti ja ruokalistatkin joudut-tiin uudistamaan. Tähän työhön on kuitenkin sisällytetty vain alkuperäisten suunnitelmien mukaiset työt.
Insinöörityön tuloksena syntyneet ruokalistat ovat asialliset ja käytännölliset. Internetsivut ovat graafisesti toimivat ja avuksi sivujen ohjelmoijalle. Ravintoloiden yritysilmeistä tuli kokonaisuudessaan selkeät ja kummankin ravintolan omaa tyyliä edustavat.