Mikkelin palvelukartta 2011 : mikkelin alueen ruoka- ja juomapalveluja
Teittinen, Anniina; Nissi, Riikka (2012)
Teittinen, Anniina
Nissi, Riikka
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012111615457
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012111615457
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa kaikki Mikkelin alueen juoma- ja ruokapalvelualan yritykset, jotka oli rajattu tutkimusalueeseen. Tavoitteena oli luoda palvelukartta eli hakupalvelu-verkkosivut, josta käyttäjä löytää vaivattomasti yritysten perustiedot, palvelutarjonnat sekä liikeideat. Tutkimusongelma, johon työssä vastattiin, oli ”minkälaisia ovat Mikkelin alueen ruoka- ja juomapalvelut?” ja ”millainen on Mikkelin alueen kilpailutilanne?”. Aikaisemmin koottu tieto aiheesta oli vanhentunutta, väärää ja suppeampaa kuin nyt tuotetussa työssä.
Opinnäytetyö tehtiin laadullisena tutkimuksena ja siinä käytettiin puolistrukturoitua haastattelua. Opinnäytetyössä haastateltiin 80 yritystä heidän omissa tiloissaan vuoden 2011 kesällä ja syksyllä. Työn tuotoksena syntyivät hakupalvelu-verkkosivut, joita työn toimeksiantaja Uusyrityskeskus Dynamon on tarkoitus hyödyntää työtehtävissään. Verkkosivuista tulee olemaan hyötyä myös kuluttajille sekä alan yrityksille.
Laadullisella tutkimusmenetelmällä tehty opinnäytetyö on luotettava, koska sen tulkittu materiaali, haastattelujen vastaukset, ja tutkimuskohde, Mikkelin alueen ruoka- ja juomapaikkojen kartoitus sekä niiden kilpailutilanne, ovat yhteensopivia. Teorian muodostukseen ei vaikuttaneet satunnaiset tai epäolennaiset tekijät esimerkiksi kysymysten ymmärtäminen. Opinnäytetyö on pätevä, koska siinä käytettiin onnis-tuneesti tehdyn kyselylomakkeen ajatuskokonaisuutta ja tutkimuksessa käytettyjä teoriakäsitteitä.
Opinnäytetyö tehtiin laadullisena tutkimuksena ja siinä käytettiin puolistrukturoitua haastattelua. Opinnäytetyössä haastateltiin 80 yritystä heidän omissa tiloissaan vuoden 2011 kesällä ja syksyllä. Työn tuotoksena syntyivät hakupalvelu-verkkosivut, joita työn toimeksiantaja Uusyrityskeskus Dynamon on tarkoitus hyödyntää työtehtävissään. Verkkosivuista tulee olemaan hyötyä myös kuluttajille sekä alan yrityksille.
Laadullisella tutkimusmenetelmällä tehty opinnäytetyö on luotettava, koska sen tulkittu materiaali, haastattelujen vastaukset, ja tutkimuskohde, Mikkelin alueen ruoka- ja juomapaikkojen kartoitus sekä niiden kilpailutilanne, ovat yhteensopivia. Teorian muodostukseen ei vaikuttaneet satunnaiset tai epäolennaiset tekijät esimerkiksi kysymysten ymmärtäminen. Opinnäytetyö on pätevä, koska siinä käytettiin onnis-tuneesti tehdyn kyselylomakkeen ajatuskokonaisuutta ja tutkimuksessa käytettyjä teoriakäsitteitä.