Oman yrityksen perustaminen elintarvikealalle
Ventelä, Tuomas (2021)
Ventelä, Tuomas
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202103253815
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202103253815
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli elintarvikealan yrityksen perustaminen. Opinnäytetyön tehtävänä oli selvittää, elintarvikealan yrityksen perustamisessa huomioitavat asiat. Tavoitteena oli saada tietopaketti yrityksen perustamisesta. Opinnäytetyöllä ei ole erillistä toimeksiantajaa, koska opiskelija itse toimi toimeksiantajana.
Opinnäytetyö toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tietoperusta muodostui elintar-vikeyrityksen perustamiseen liittyvästä kirjallisuudesta, tietokannoista, yrityspalveluista ja trendeistä. Työssä taustoitettiin yrittämisen käsitteitä, kaksi yhtiömuotoa, lakeja, liiketoimintasuunnitelmaa, yrityksen toimintatekijöitä sekä trendejä liike- toimintasuunnitelmaa varten.
Työn tuloksena syntyi tietopaketti toimintoineen pienen yrityksen perustajalle. Lii-ketoimintasuunnitelmaa täydennetään trendeillä, joilla erotutaan kilpailijoista. Trendeistä kiintoisimmat; terveellisyys, eläymykset, palvelu, vuorovaikutuksellinen asiakaskokemus.
Johtopäätöksenä on, että yrityksen perustamisessa kirjalliset esivalmistelutyöt ovat monitahoiset. Suunnitelmat, laskelmat ja analyysit on oltava valmiina hyvissä ajoin konkreettisina ja todellisina ennen etenemistä. Tietopaketista hyötyvät pienehköä yritystoimintaa aloittelevat yrittäjät.
Opinnäytetyö toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tietoperusta muodostui elintar-vikeyrityksen perustamiseen liittyvästä kirjallisuudesta, tietokannoista, yrityspalveluista ja trendeistä. Työssä taustoitettiin yrittämisen käsitteitä, kaksi yhtiömuotoa, lakeja, liiketoimintasuunnitelmaa, yrityksen toimintatekijöitä sekä trendejä liike- toimintasuunnitelmaa varten.
Työn tuloksena syntyi tietopaketti toimintoineen pienen yrityksen perustajalle. Lii-ketoimintasuunnitelmaa täydennetään trendeillä, joilla erotutaan kilpailijoista. Trendeistä kiintoisimmat; terveellisyys, eläymykset, palvelu, vuorovaikutuksellinen asiakaskokemus.
Johtopäätöksenä on, että yrityksen perustamisessa kirjalliset esivalmistelutyöt ovat monitahoiset. Suunnitelmat, laskelmat ja analyysit on oltava valmiina hyvissä ajoin konkreettisina ja todellisina ennen etenemistä. Tietopaketista hyötyvät pienehköä yritystoimintaa aloittelevat yrittäjät.