Saisiko olla viiniä? Rovaniemeläisten valintaperusteet viinille ravintolassa
Koskinen, Marja (2012)
Koskinen, Marja
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012111515338
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012111515338
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoitteena oli kuvata rovaniemeläisten kuluttajakäyttäytymistä ravintoloissa koskien viiniä. Tarkoituksenani oli selvittää kuinka viini on asettunut rovaniemeläiseen juomakulttuuriin ja miten se tulee kehittymään tulevaisuudessa.
Työni koostuu kirjallisuuden lisäksi aineistosta, jonka sain haastatteluiden sekä kyselylomakkeen avulla sekä viinilistojen analysoinnista. Haastattelin kahta ravintola-alan esimiestä. Kyselyyn vastasi 120 rovaniemeläistä. Vertailin myös viiden rovaniemeläisen ravintolan viinilistoja.
Tulosten mukaan rovaniemeläiset ovat tottuneita viininkuluttajia ja kulutus on vakaassa kasvussa. Rovaniemeläinen nauttii viiniä ruoka- ja seurajuomana ja usein viinin nauttimiseen liitetään myös päihtymistarkoitus. Sukupuolten välillä löytyy hieman eroja viinin nauttimisen suhteen ja etenkin nuorten keskuudessa viinin kulutus on kasvussa.
Työni koostuu kirjallisuuden lisäksi aineistosta, jonka sain haastatteluiden sekä kyselylomakkeen avulla sekä viinilistojen analysoinnista. Haastattelin kahta ravintola-alan esimiestä. Kyselyyn vastasi 120 rovaniemeläistä. Vertailin myös viiden rovaniemeläisen ravintolan viinilistoja.
Tulosten mukaan rovaniemeläiset ovat tottuneita viininkuluttajia ja kulutus on vakaassa kasvussa. Rovaniemeläinen nauttii viiniä ruoka- ja seurajuomana ja usein viinin nauttimiseen liitetään myös päihtymistarkoitus. Sukupuolten välillä löytyy hieman eroja viinin nauttimisen suhteen ja etenkin nuorten keskuudessa viinin kulutus on kasvussa.