Perehdytysopas Kylypylähotelli Rauhalahti, ravintolat
Nykänen, Antti (2021)
Nykänen, Antti
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202104235532
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202104235532
Tiivistelmä
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia käytännöllinen perehdytysopas Kylpylähotelli Rauhalahden ravintoloihin. Perehdytysmateriaalia käyttämällä uuden työntekijän on helpompi sisäistää työpaikan toiminta. Tavoitteena on, että uusi tulokas omaksuisi työrutiinit ja tulisi osaksi työyhteisöä.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen ja se koostuu teoriaosasta ja perehdytysoppaasta. Teoriaosassa selvitetään, millaista on hyvä perehdyttäminen ja minkälainen hyvä perehdytysopas olisi. Perehdytysoppaan suunnittelun tueksi pidettiin bootcamp Kylpylähotelli Rauhalahden ravintolan henkilökunnasta valittujen henkilöiden kesken. Bootcampissa selvitettiin perehdytyksen kehittämistarpeet, ongelmakohdat sekä perehdytyksen painopisteet.
Toinen osa opinnäytetyössä on perehdytysopas Kylpylähotelli Rauhalahden ravintoloihin. Opas tehtiin tukemaan perehdyttämistä. Oppaan toteuttamiseen käytettiin kerättyä tietoa ja ravintolapäällikön toiveita. Opinnäytetyön tekijän työkokemus auttoi oppaan sisällön kokoamisessa. Perehdytysopas laadittiin tiiviiksi tietopaketiksi ja perehdytyksen rungoksi. Se sisältää tervetuloa taloon osan ja työhön opastuksen. Perehdytysopas on toimeksiantajan toivomuksesta salainen.
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia käytännöllinen perehdytysopas Kylpylähotelli Rauhalahden ravintoloihin. Perehdytysmateriaalia käyttämällä uuden työntekijän on helpompi sisäistää työpaikan toiminta. Tavoitteena on, että uusi tulokas omaksuisi työrutiinit ja tulisi osaksi työyhteisöä.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen ja se koostuu teoriaosasta ja perehdytysoppaasta. Teoriaosassa selvitetään, millaista on hyvä perehdyttäminen ja minkälainen hyvä perehdytysopas olisi. Perehdytysoppaan suunnittelun tueksi pidettiin bootcamp Kylpylähotelli Rauhalahden ravintolan henkilökunnasta valittujen henkilöiden kesken. Bootcampissa selvitettiin perehdytyksen kehittämistarpeet, ongelmakohdat sekä perehdytyksen painopisteet.
Toinen osa opinnäytetyössä on perehdytysopas Kylpylähotelli Rauhalahden ravintoloihin. Opas tehtiin tukemaan perehdyttämistä. Oppaan toteuttamiseen käytettiin kerättyä tietoa ja ravintolapäällikön toiveita. Opinnäytetyön tekijän työkokemus auttoi oppaan sisällön kokoamisessa. Perehdytysopas laadittiin tiiviiksi tietopaketiksi ja perehdytyksen rungoksi. Se sisältää tervetuloa taloon osan ja työhön opastuksen. Perehdytysopas on toimeksiantajan toivomuksesta salainen.