Riistamausteen tuotekehitys
Kinnunen, Laura (2021)
Kinnunen, Laura
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060314022
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021060314022
Tiivistelmä
Insinöörityössä oli tavoitteena kehittää riistan maustamiseen soveltuva mausteseos vähittäismyyntiin. Tuotteen tuli olla määriteltyjen reunaehtojen mukainen ja valmis lanseerausikkunaan mennessä. Tuotteella kasvatettiin Meiran Ei lisättyä suolaa -tuoteryhmän valikoimaa.
Tuotekehitysprojekti toteutettiin Meiran tuotehallintaprosessin mukaisesti. Projektin eri vaiheissa olivat mukana tuotekehityksen lisäksi markkinointi-, hankinta- ja tuotanto-osasto. Insinöörityö käsitti tuotekehityksen osan projektityöstöstä sekä lanseerauksen liittyviä valmisteluja.
Työ aloitettiin markkina-analyysistä, josta jatkettiin reseptien kehittelyyn ja aistinvaraisiin arviointeihin. Parhaaksi valitulle koesekoitukselle suoritettiin koeajo, josta saatujen näytteiden perusteella tuote hyväksyttiin ja reseptin katsottiin olevan valmis. Uudelle tuotteelle tehtiin lanseeraukseen liittyviä valmisteluja, kuten uutuustuotespesifikaatio ja riskinarviointi.
Tuotekehitysprojekti onnistui toivotulla tavalla ja uusi tuote on valmis lanseerattavaksi ensi syksynä. Säilyvyystestit saatiin aloitettua ja tuotteelle tehdään vielä laajemman mittakaavan koeajo ennen varsinaisen tuotannon aloittamista. Lisäksi tuotteen tiedot viedään tuotetietopankki Synkkaan.
Tuotekehitysprojekti toteutettiin Meiran tuotehallintaprosessin mukaisesti. Projektin eri vaiheissa olivat mukana tuotekehityksen lisäksi markkinointi-, hankinta- ja tuotanto-osasto. Insinöörityö käsitti tuotekehityksen osan projektityöstöstä sekä lanseerauksen liittyviä valmisteluja.
Työ aloitettiin markkina-analyysistä, josta jatkettiin reseptien kehittelyyn ja aistinvaraisiin arviointeihin. Parhaaksi valitulle koesekoitukselle suoritettiin koeajo, josta saatujen näytteiden perusteella tuote hyväksyttiin ja reseptin katsottiin olevan valmis. Uudelle tuotteelle tehtiin lanseeraukseen liittyviä valmisteluja, kuten uutuustuotespesifikaatio ja riskinarviointi.
Tuotekehitysprojekti onnistui toivotulla tavalla ja uusi tuote on valmis lanseerattavaksi ensi syksynä. Säilyvyystestit saatiin aloitettua ja tuotteelle tehdään vielä laajemman mittakaavan koeajo ennen varsinaisen tuotannon aloittamista. Lisäksi tuotteen tiedot viedään tuotetietopankki Synkkaan.