Pannukakkutalon franchising-toiminnan kehityssuunnitelma
Joonas, Borén; Sami, Kemppainen (2021)
Joonas, Borén
Sami, Kemppainen
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120223261
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120223261
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme aiheena oli Pannukakkutalo-ravintolaketjun franchising-toiminnan kehittäminen. Toimeksiantajana toimi Pannukakkutalo-ketjun omistaja J Kangasaho Oy. Opinnäytetyön tehtävänä oli selvittää Pannukakkutalon mahdollista ketjuyhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa ja tavoitteena oli löytää ratkaisu tunnistettuihin kehityksen tiellä oleviin ongelmiin.
Muodostimme opinnäytetyömme tietoperustan kirjallisiin lähteisiin, internet-lähteisiin ja haastatteluihin. Ennen tietoperustaa kerromme Pannukakkutalon historiasta, nykytilanteesta ja tulevaisuuden tavoitteista. Tietoperustassa käsittelemme franchising-toimintaa kattavasti ravintolatoiminnan näkökulmasta. Opinnäytetyön toteutus oli menetelmiltään osittain tapaustutkimusta ja palvelumuotoilua.
Opinnäytetyössä selvitettyä mahdollista yhteistyötä alan toimijoiden kanssa eniten vaikeuttaa ainoa järkevästi toimiva valmistustapa, mikä vaatii kaasuhellan saatavuutta toimitilan keittiötiloihin. Toiseksi merkittäväksi haasteeksi koitui oikeanlaisten toimitilojen löytäminen, joka on vaikeaa varsinkin suosituimmissa kaupungeissa ja matkailukeskuksissa. Opinnäytetyön tuotoksena syntyi franchising-esite, minkä avulla ketju voi markkinoida franchising-yrittäjyyttä hyväksi katsomissaan tilanteissa.
Muodostimme opinnäytetyömme tietoperustan kirjallisiin lähteisiin, internet-lähteisiin ja haastatteluihin. Ennen tietoperustaa kerromme Pannukakkutalon historiasta, nykytilanteesta ja tulevaisuuden tavoitteista. Tietoperustassa käsittelemme franchising-toimintaa kattavasti ravintolatoiminnan näkökulmasta. Opinnäytetyön toteutus oli menetelmiltään osittain tapaustutkimusta ja palvelumuotoilua.
Opinnäytetyössä selvitettyä mahdollista yhteistyötä alan toimijoiden kanssa eniten vaikeuttaa ainoa järkevästi toimiva valmistustapa, mikä vaatii kaasuhellan saatavuutta toimitilan keittiötiloihin. Toiseksi merkittäväksi haasteeksi koitui oikeanlaisten toimitilojen löytäminen, joka on vaikeaa varsinkin suosituimmissa kaupungeissa ja matkailukeskuksissa. Opinnäytetyön tuotoksena syntyi franchising-esite, minkä avulla ketju voi markkinoida franchising-yrittäjyyttä hyväksi katsomissaan tilanteissa.