Arjen henkilöstöjohtamisen kehittäminen
Uusitalo, Asta (2021)
Uusitalo, Asta
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120323463
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021120323463
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe oli arjen henkilöstöjohtamisen kehittäminen Ravintola Ruskassa. Toimeksiantajana oli Ravintola Ruska Sodankylässä. Opinnäytetyön tehtävänä oli selvittää Ravintola Ruskan sekä yleisesti yritysten arjen henkilöstöjohtamisen haasteita. Opinnäytetyön tavoite oli kehittää arjen henkilöstöjohtamista Ravintola Ruskassa tuottamalla arjen henkilöstöjohtamisen opas. Opinnäytetyön tietoperustan muodostivat kirjalliset lähteet henkilöstöjohtamiseen ja esimiestyöhön liittyen.
Opinnäytetyö oli menetelmältään määrällinen tutkimus. Aineistoa kerättiin kyselyllä, jolla selvitettiin samankaltaisten yritysten henkilöstöjohtamisen kehityskohteita sekä toimiviksi koettuja henkilöstöjohtamisen osa-alueita. Tämän lisäksi aineistoa kerättiin toimeksiantajan haastattelulla.
Aineisto analysoitiin määrällisesti. Menetelmien kautta saadut tulokset osoittivat, että suurin osa vastaajista oli saanut henkilöstöjohtamiseen liittyvää koulutusta. Henkilöstöjohtamisen kehittämiskohteina koettiin esimiestyöskentely, perehdyttäminen, työaika ja palkkaus sekä kehityskeskustelut. Suurin osa vastaajista oli esimiestehtävissä työskenteleviä ja silti esimiestyöskentely nousi voimakkaimmin kehittämiskohteeksi. Henkilöstöjohtamisen toimivina käytänteitä koettiin perehdyttäminen ja työssä ohjaaminen sekä työaika ja palkkaus.
Opinnäytetyön johtopäätöksenä yritysten tulee panostaa esimiestyöskentelyyn, etenkin vuorovaikuttamiseen sekä perehdyttämiseen. Nämä osa-alueet otettiin erityisesti huomioon Arjen henkilöstöjohtamisen oppaassa. Opinnäytetyön tuloksista ja tuotoksesta voivat hyötyä pienet ja keskisuuret matkailu-ja ravintola-alan yritykset, jotka haluavat kehittää henkilöstöjohtamistaan.
Opinnäytetyö oli menetelmältään määrällinen tutkimus. Aineistoa kerättiin kyselyllä, jolla selvitettiin samankaltaisten yritysten henkilöstöjohtamisen kehityskohteita sekä toimiviksi koettuja henkilöstöjohtamisen osa-alueita. Tämän lisäksi aineistoa kerättiin toimeksiantajan haastattelulla.
Aineisto analysoitiin määrällisesti. Menetelmien kautta saadut tulokset osoittivat, että suurin osa vastaajista oli saanut henkilöstöjohtamiseen liittyvää koulutusta. Henkilöstöjohtamisen kehittämiskohteina koettiin esimiestyöskentely, perehdyttäminen, työaika ja palkkaus sekä kehityskeskustelut. Suurin osa vastaajista oli esimiestehtävissä työskenteleviä ja silti esimiestyöskentely nousi voimakkaimmin kehittämiskohteeksi. Henkilöstöjohtamisen toimivina käytänteitä koettiin perehdyttäminen ja työssä ohjaaminen sekä työaika ja palkkaus.
Opinnäytetyön johtopäätöksenä yritysten tulee panostaa esimiestyöskentelyyn, etenkin vuorovaikuttamiseen sekä perehdyttämiseen. Nämä osa-alueet otettiin erityisesti huomioon Arjen henkilöstöjohtamisen oppaassa. Opinnäytetyön tuloksista ja tuotoksesta voivat hyötyä pienet ja keskisuuret matkailu-ja ravintola-alan yritykset, jotka haluavat kehittää henkilöstöjohtamistaan.