Poronlihan suoramyynnin kehittäminen tilatasolla
Marjomaa, Sanna (2021)
Marjomaa, Sanna
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121526070
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021121526070
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on löytää uusia kehittämiskohtia ja näkökulmia poronlihan suoramyynnille porotilalla. Opinnäytetyön pohjalta on tarkoitus käytännössä muuttaa porotilan toimintoja. Opinnäytetyö on kohdistettu yksittäiseen porotilaan, mutta siitä voivat saada myös muut suoramyyjät tietoa ja ideoita omaan toimintaansa.
Perustietoa poronlihasta ja sen käsitteistä löytyi internetistä ja Poromies-lehdestä. Lisäksi sain tietoa suoramyynnistä haastatteluilla, jotka oli kohdistettu jo suoramyyjinä toimiville henkilöille. Lisäksi haastattelin muutamaa suoramyyjää suullisesti.
Poronlihan suoramyynnin toteuttamiseen on monenlaisia vaihtoehtoja, joita pyrin avaamaan opinnäytetyössä. Jokainen poromies pystyy toimimaan suoramyynnissä, mikäli niin haluaa. Suoramyyntitoimintaan ei lähtökohtaisesti tarvita kuin myytävä tuote. Lihankäsittelyn voi toteuttaa vaikka keittiön pöydällä.
Perustietoa poronlihasta ja sen käsitteistä löytyi internetistä ja Poromies-lehdestä. Lisäksi sain tietoa suoramyynnistä haastatteluilla, jotka oli kohdistettu jo suoramyyjinä toimiville henkilöille. Lisäksi haastattelin muutamaa suoramyyjää suullisesti.
Poronlihan suoramyynnin toteuttamiseen on monenlaisia vaihtoehtoja, joita pyrin avaamaan opinnäytetyössä. Jokainen poromies pystyy toimimaan suoramyynnissä, mikäli niin haluaa. Suoramyyntitoimintaan ei lähtökohtaisesti tarvita kuin myytävä tuote. Lihankäsittelyn voi toteuttaa vaikka keittiön pöydällä.