Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Pelkkää laihdutusta? : Fitin näkökulmia ravintoon

Puustinen, Senni (2012)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
Puustinen_Senni.pdf (1.130Mt)
Lataukset: 


Puustinen, Senni
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012120418385
Tiivistelmä
Tutkielmassani selvitän, millaisia näkökulmia ravintoon Fit tarjoaa. Mikä on lehden näkemys ravinnosta ja kuinka se käy ilmi lehden sisällöstä? Tutkin myös, miten nyky-hetken ravitsemustrendit ja erikoisruokavaliot näkyvät lehden sivuilla. Pääsevätkö karppaus, kasvissyönti, luonnollisuuden suosiminen ja muut tämän hetken trendit esille lehdessä?

Fit on Aller Median julkaisema liikuntalehti, jonka muita aihealueita ovat hyvä olo, ravinto ja terveys. Lehdestä ilmestyy vuosittain 12 numeroa ja lukijoita sillä on noin 66 000.

Tutkimusmenetelmäni on sisällönanalyysi ja aineistona Fit-lehden kymmenen numeroa vuodelta 2012. Tietoperustassa määrittelen terveys- ja ravintojournalismia, esittelen ravitsemustrendejä sekä erikoisruokavalioita. Lähteinä käytän lehden lisäksi kirjoja, muita lehtiä, Internet-lähteitä sekä omaa asiantuntemustani.

Tutkimus osoitti, että Fit käsittelee ravintoa monipuolisesti, mutta näkökulma on usein sama eli painonhallinta. Fitissä on ravintoartikkeleita viidestä eri pääkategoriasta, jotka ovat laihduttaminen ja ulkonäkö, terveys ja hyvinvointi, trendit, uutuudet ja erikoisruo-kavaliot, nautinto sekä henkilökohtaiset näkemykset. Tutkimus osoitti, että henkilöhaas-tattelut ovat Fitin parasta osaamista käytännönläheisyyden ohella. Eniten parannettavaa lehdellä on ajan tasalla pysymisessä ravintotrendeissä.

Tutkimusta voidaan hyödyntää tulevaisuudessa lehden linjauksia mietittäessä ja Fitin sisältöä kehitettäessä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste