Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Vaasan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Vaasan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Erityisruokavaliota noudattavien henkilöiden kokemuksia Vaasan ravintoloista ja ruokaloista

Åberg, Fredrick; Lehmus, Tommi (2013)

 
Avaa tiedosto
Lehmus_Tommi_Aberg_Fredrick.pdf (361.0Kt)
Lataukset: 


Åberg, Fredrick
Lehmus, Tommi
Vaasan ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060412878
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on erityisruokavalioita noudattavien henkilöiden kokemukset Vaasan ravintoloista sekä ruokaloista. Tarkoituksena on tuoda esiin erityisruokavaliota noudattavien henkilöiden ajatuksia ja kokemuksia siitä millaista eri erityisruokavalioiden kanssa eläminen on Vaasassa sekä miten heidän erityisruokavalionsa otetaan huomioon ravintoloissa sekä ruokaloissa. Opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista tutkimusmenetelmää. Työssä kerättiin viiden henkilön kokemuksia käyttämällä haastattelumenetelmänä syvähaastattelua. Tietoa erityisruokavalioista haettiin internetistä sekä aihetta käsittelevistä kirjoista. Haastatteluista kävi ilmi, että Vaasan ravintoloissa ja ruokaloissa on pääsääntöisesti aina jotain syötävää haastatelluille henkilöille, mutta he toivoisivat enemmän vaihtoehtoja sekä vaihtelua ruokiin. Palautetta tuli myös henkilökunnan puutteellisesta erityisruokavalioiden tuntemuksesta sekä siitä, ettei ruokalistoista käy tarpeeksi hyvin ilmi soveltuuko annos erityisruokavaliota noudattavalle henkilölle. Yksi ravintola nousi haastatteluista esille positiivisessa mielessä. Työhön saatiin ravintolatyöntekijän näkökulmaa henkilöltä, joka on työskennellyt kyseisessä ravintolassa. Haastattelujen pohjalta mietittiin myös asioita, joilla ravintolat voisivat kehittää toimintaansa ja tulevaisuudessa palvella erityisruokavalioita noudattavia asiakkaita paremmin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste