Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kosher-ruokaohjeistus matkailuyritykselle

Leppiaho, Erja (2013)

 
Avaa tiedosto
Leppiaho_Erja.pdf (944.3Kt)
Lataukset: 


Leppiaho, Erja
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013083014861
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoite oli laatia kosher-ruokaohjeistus matkailuyritykselle.
Toimeksiantajakseni tälle työn sain samassa aikuisryhmässä opiskelleen Teija Kaaretkosken, joka omistaa pitopalveluyrityksen Sodankylässä.
Tietoperustaa asiaan keräsin eri kirjalähteistä sekä internet-sivustoilta. Lisäksi olin yhteydessä Suomen juutalaisten seurakuntien ylirabbi Simon Livsoniin. Hän on ensimmäinen suomea puhuva rabbi Suomessa ja tekee paljon töitä tuodakseen kosher-ruuan ja kosher-sertifikaatit tutuksi suomalaisille yrityksille ja kuluttajille. Kävin myös tutustumassa Helsingissä kosher-deli-liikkeeseen, josta voi myös tilata tuotteita ympäri Suomen.
Opinnäytetyöhöni olen kerännyt perustietoa tiivistetysti itse juutalaisuudesta, juutalaisista juhlapyhistä sekä juutalaisesta ruokakulttuurista. Rinnalle olen ottanut suomalaiset elintarvikehygienia vaatimukset, joita olen verrannut kosher-määrityksiin. Raaka-aineiden saatavuuden osalta olen maininnut muutamia erityistuotteita, mutta perusraaka-aineet voi hankkia ihan päivittäis-tavarakaupoista. Niiden osalta löytyy internetistä sivustot, joilta voi tarkistaa onko elintarvike hyväksyttyjen tuotteiden joukossa.
Oma johtopäätökseni tämän opinnäytetyön tekemisen jälkeen on se, että on täysin mahdollista palvella kosher-ruokavaliota noudattavia asiakkaita. Tämä edellyttää kosher-määrityksiin perehtymistä, erittäin hyvää elintarvikehygieniatietämystä sekä näiden asioiden tekemistä käytännössä ajatuksen kanssa. Opinnäytetyöni lopputuotoksena valmistui kosher-ohjeistus matkailuyritykselle.
Avainsanat erikoisruokavaliot, kosher, juutalaisuus, parve, dairy, sertifikaatti
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste