Santamus-elämysravintolan kesätoiminnan kehittäminen
Ollila, Pirita (2022)
Ollila, Pirita
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052512165
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052512165
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli Santamus-elämysravintolan kesätoiminnan kehittäminen. Toimeksiantajana oli Arctic SnowHotel & Glass Igloos, joka on hotelli-, ravintola- ja matkailualan yritys. Opinnäytetyön tehtävänä oli kehittää Santamuksen kesän ajan toimintaa. Opinnäytetyön tavoitteena oli saada lisää ideoita aiemmin suunnitellun tueksi.
Opinnäytetyön tietoperustan muodostivat kesämatkailu ja matkailijoiden arvot, luksus- ja ruokamatkailu, elämys ja asiakaskokemus. Opinnäytetyö oli luonteeltaan kehittävä. Opinnäytetyön toteutus oli menetelmältään kehittävä. Aineistoa kerättiin internetistä ja asiakaskyselyllä. Aineisto analysoitiin raporttiin.
Menetelmien kautta saadut tulokset osoittivat, että Santamuksen ja koko Joulupukin Pajakylän kesätoiminnassa on kehittämistä. Johtopäätöksenä oli, että Santamuksen palveluiden lisäksi markkinointi on yksi tärkeä kehittämiskohde. Opinnäytetyön keskeinen tulos oli asiakkaiden tavoittaminen ennen elämystä.
Opinnäytetyön tuloksista ja tuotoksista voivat hyötyä toimeksiantaja.
Opinnäytetyön tietoperustan muodostivat kesämatkailu ja matkailijoiden arvot, luksus- ja ruokamatkailu, elämys ja asiakaskokemus. Opinnäytetyö oli luonteeltaan kehittävä. Opinnäytetyön toteutus oli menetelmältään kehittävä. Aineistoa kerättiin internetistä ja asiakaskyselyllä. Aineisto analysoitiin raporttiin.
Menetelmien kautta saadut tulokset osoittivat, että Santamuksen ja koko Joulupukin Pajakylän kesätoiminnassa on kehittämistä. Johtopäätöksenä oli, että Santamuksen palveluiden lisäksi markkinointi on yksi tärkeä kehittämiskohde. Opinnäytetyön keskeinen tulos oli asiakkaiden tavoittaminen ennen elämystä.
Opinnäytetyön tuloksista ja tuotoksista voivat hyötyä toimeksiantaja.