Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Uuden työtavan vaikutus leipomon työntehokkuuteen

Nurminen, Sanni (2022)

Avaa tiedosto
Nurminen_Sanni.pdf (542.9Kt)
Lataukset: 

Rajoitettu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången begränsad
Nurminen, Sanni
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060214931
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aihe on työntutkimuksen toteuttaminen leipomon tuotantotiloissa. Työssä on ajastettu leipomon työvaiheiden kestoa ja ne ovat dokumentoitu. Leipomossa on tehty uudistuksia ja sama työ tehdään nyt osittain erilaisilla työvaiheilla. Työn tavoitteena on saada tietoa, miten leipomon uudet työtavat ovat vaikuttaneet työn nopeuteen verrattuna aikaisemmin tehtyihin vanhoihin ajastuksiin. Tietoperustassa käsitellään päälukuna työntutkimusta, ja se pitää sisällään mm. työnmittauksen. Seuraavaksi teoriaosuudessa on tietoa työntuottavuudesta. Tässä luvussa käsitellään työn joutuisuutta, laadun mittaamista, Lean toimintamallia ja on huomioitu myös leipomoalan erityispiirteitä.
Työ on tehty toiminnallisena opinnäytetyönä. Sen lähtökohta on saada työelämälähtökohtaiseen aiheeseen ratkaisu. Tämä työ sisältää yhden tuotteen valmistukseen kuuluvien kaikkien työvaiheiden ajastukset. Usein toiminnallisessa opinnäytetyössä on ulkopuolinen toimeksiantaja, niin kuin tässäkin tapauksessa. Toimeksiantaja on helsinkiläinen artesaanileipomo. Ensin esitellään mitä leipomon työtavat pitävät sisällään ja kuvataan, miten vanhat ajastukset on toteutettu. Tutkimuksen tuloksissa on täydennetty vanha ajastus vastaamaan uusien ajastuksien perusteella mahdollisimman totuudenmukaista vanhaa työtapaa. Sen jälkeen
esitellään uuden työtavan mukainen ajastus ja sen tulokset. Lopuksi näitä uuden ja vanhan
tavan ajastuksia vertaillaan keskenään ja esitetään myös parannusehdotuksia.
Tutkimuksen tuloksissa saatiin selville, että työ uudella tavalla ei ole nopeutunut tämän tutkimuksen ajastuksen perusteella. Tutkimuksessa todetaan, että käytössä oleva mittaustapa ei ole paras mahdollinen leipomotyön nykyisen työtavan mittaukseen. Lopuksi esitetään uusi tapa, jolla ajastukset saataisiin vastaamaan paremmin todellisuutta. Työnmittausta aiheena on tutkittu aikaisemmin etenkin kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmissa. Tämä tutkimus keskittyy alatavoitteiden avulla leipomoalan työympäristöön. Vastaavanlaista tutkimusta ei ole tehty suoraan leipomon työympäristöön. Tässä opinnäytetyössä keskitymme vain yhden tuotteen mittaustuloksien vertailuun. Tutkimus tehtiin toimeksiannosta keväällä ja kesällä 2021. Työ kirjoitettiin tutkimustulosten perusteella valmiiksi keväällä 2022.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste