Ravintolan perustamisessa huomioitavia aihealueita
Hautamäki, Heini (2022)
Hautamäki, Heini
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060315232
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060315232
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä tullaan käsittelemään ravintolan perustamiseen liittyviä aihealueita, jotka pitää ottaa huomioon. Opinnäytetyö on toteutettu toiminnallisena eli produktina.
Opinnäytetyö kertoo eri vaiheita ja osa-alueita, jotka pitää ottaa huomioon ravintolan perustamisessa ja paneutuu yksityiskohtiin, joita tulee harvemmin otettu huomioon. Liikkeelle lähdetään yrittäjyyden perusasioista. Yrittäjyydessä pitää huomioida, että sopiiko ylipäätänsä yrittäjäksi sekä, mitä yritystoiminnan aloittaminen vaatii. Viranomaiset ovat määränneet erilaisia lakeja, lupia ja vaatimuksia, joiden pitää täyttyä, jotta ravintolan voi perustaa ja avata. Lopputuloksena syntyy produkti.
Työn tavoitteena on helpottaa uusia yrittäjiä keräämällä yhteen tärkeitä asioita yrittäjyydestä ja ravintolan perustamisesta. Tavoitteena on tuoda huomioitavat asiat selkeästi esiin, jotta jokainen lukija ymmärtää asiat oikein.
Valitsin opinnäytetyön aiheen mielenkiinnon mukaan, koska olen ollut alalla kauan ja tulevaisuudessa tästä työstä voi olla apua minulle. Yrittäjyys on aina kiinnostanut minua, varsinkin ravintola-alalla. Halusin oppia lisää yrittäjyydestä sekä mitä kaikkea pitää huomioida ravintolan perustamisessa. Opiskelen hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtoa ja olen saanut opinnoistani vielä lisää tietoa, joka on vahvistanut kiinnostusta yrittäjyyteen.
Opinnäytetyö on hyödyllinen uusille ravintola-alan yrittäjille. Ravintoloita on mennyt konkurssiin pandemian johdosta, joten aiheelle on kysyntää, koska uusia ravintoloita perustetaan jatkuvasti. Ihmiset ovat kiinnostuneita ravintola-alan yrittäjyydestä, vaikka heillä ei olisi entuudestaan minkäänlaista tietoa tai taitoa yrittäjyydestä. Opinnäytetyötä voi hyödyntää kuka tahansa ravintola-alan yrittäjä, joka perustaa oman ravintolan. Tämä työ on suunnattu uusille yrittäjille, koska jotkut asiat voivat olla kokeneelle ravintola-alan yrittäjälle perustietoa, mutta uusille yrittäjille aivan uutta tietoa. Aihe on myös ajankohtainen nykyisille ravintola-alan opiskelijoille, koska opinnäytetyöstä he saavat tietoa tämän alan yrittäjyydestä.
Opinnäytetyö kertoo eri vaiheita ja osa-alueita, jotka pitää ottaa huomioon ravintolan perustamisessa ja paneutuu yksityiskohtiin, joita tulee harvemmin otettu huomioon. Liikkeelle lähdetään yrittäjyyden perusasioista. Yrittäjyydessä pitää huomioida, että sopiiko ylipäätänsä yrittäjäksi sekä, mitä yritystoiminnan aloittaminen vaatii. Viranomaiset ovat määränneet erilaisia lakeja, lupia ja vaatimuksia, joiden pitää täyttyä, jotta ravintolan voi perustaa ja avata. Lopputuloksena syntyy produkti.
Työn tavoitteena on helpottaa uusia yrittäjiä keräämällä yhteen tärkeitä asioita yrittäjyydestä ja ravintolan perustamisesta. Tavoitteena on tuoda huomioitavat asiat selkeästi esiin, jotta jokainen lukija ymmärtää asiat oikein.
Valitsin opinnäytetyön aiheen mielenkiinnon mukaan, koska olen ollut alalla kauan ja tulevaisuudessa tästä työstä voi olla apua minulle. Yrittäjyys on aina kiinnostanut minua, varsinkin ravintola-alalla. Halusin oppia lisää yrittäjyydestä sekä mitä kaikkea pitää huomioida ravintolan perustamisessa. Opiskelen hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtoa ja olen saanut opinnoistani vielä lisää tietoa, joka on vahvistanut kiinnostusta yrittäjyyteen.
Opinnäytetyö on hyödyllinen uusille ravintola-alan yrittäjille. Ravintoloita on mennyt konkurssiin pandemian johdosta, joten aiheelle on kysyntää, koska uusia ravintoloita perustetaan jatkuvasti. Ihmiset ovat kiinnostuneita ravintola-alan yrittäjyydestä, vaikka heillä ei olisi entuudestaan minkäänlaista tietoa tai taitoa yrittäjyydestä. Opinnäytetyötä voi hyödyntää kuka tahansa ravintola-alan yrittäjä, joka perustaa oman ravintolan. Tämä työ on suunnattu uusille yrittäjille, koska jotkut asiat voivat olla kokeneelle ravintola-alan yrittäjälle perustietoa, mutta uusille yrittäjille aivan uutta tietoa. Aihe on myös ajankohtainen nykyisille ravintola-alan opiskelijoille, koska opinnäytetyöstä he saavat tietoa tämän alan yrittäjyydestä.