Saildrive-tuotantopisteen suunnittelu
Kolehmainen, Jukka (2022)
Kolehmainen, Jukka
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022112223624
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022112223624
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli suunnitella uusi Saildrive-tuotantopiste Oceanvolt Oy:lle yrityksen uusiin toimitiloihin, lean-työkaluja apuna käyttäen. Työssä paneudutaan työpisteen kehittämisen teoriaan ja lean-työkaluihin, joiden avulla pyrittiin luomaan uusi viihtyisämpi, siistimpi ja tehokkaampi tuotantopiste.
Opinnäytetyössä perehdytään ensin vanhaan tuotantopisteeseen, jota ollaan kehittämässä uudenlaiseksi. Vanhan työpisteen ongelmat kartoitetaan ja kuvataan ja ongelmien kartoittamisen ja tunnistuksen jälkeen ongelmat pyrittiin ratkaisemaan kerätyn teorian perusteella. Yhtenä työpisteen ongelmien kartoittamisen työkaluna käytettiin spagettikaaviota, jolla pystyttiin seuraamaan kokoonpanon aikana syntyvää liikehukkaa. Toisena tuotantopisteen mittarina toimi kokoonpanoaika, jota verrattiin uudessa ja vanhassa työpisteessä keskenään, jotta työpisteen tehokkuutta voitiin verrata konkreettisesti.
Työpisteen uudelleen suunnittelussa käytettiin hyväksi lean-työpisteen periaatteita ja 5S:n mukaisesti toteutettiin uusi työpiste. Uusi työpiste siistittiin, siitä poistettiin ylimääräiset työkalut, työkaluille merkittiin oma paikkansa ja ne merkittiin selkeästi. Lisäksi työpisteen siisteyttä ylläpidetään säännöllisellä siivouksella.
Työn tuloksena saatiin aikaan tehokkaampi, toimivampi ja siistimpi tuotantopiste. Kokoonpanoaika pieneni ja liikehukkaa saatiin vähennettyä merkittävästi kokoonpanoprosessin aikana. Työ toimii hyvänä esimerkkinä, mikäli yritys haluaa uudistaa tai kehittää jatkossa myös muita työpisteitään.
Opinnäytetyössä perehdytään ensin vanhaan tuotantopisteeseen, jota ollaan kehittämässä uudenlaiseksi. Vanhan työpisteen ongelmat kartoitetaan ja kuvataan ja ongelmien kartoittamisen ja tunnistuksen jälkeen ongelmat pyrittiin ratkaisemaan kerätyn teorian perusteella. Yhtenä työpisteen ongelmien kartoittamisen työkaluna käytettiin spagettikaaviota, jolla pystyttiin seuraamaan kokoonpanon aikana syntyvää liikehukkaa. Toisena tuotantopisteen mittarina toimi kokoonpanoaika, jota verrattiin uudessa ja vanhassa työpisteessä keskenään, jotta työpisteen tehokkuutta voitiin verrata konkreettisesti.
Työpisteen uudelleen suunnittelussa käytettiin hyväksi lean-työpisteen periaatteita ja 5S:n mukaisesti toteutettiin uusi työpiste. Uusi työpiste siistittiin, siitä poistettiin ylimääräiset työkalut, työkaluille merkittiin oma paikkansa ja ne merkittiin selkeästi. Lisäksi työpisteen siisteyttä ylläpidetään säännöllisellä siivouksella.
Työn tuloksena saatiin aikaan tehokkaampi, toimivampi ja siistimpi tuotantopiste. Kokoonpanoaika pieneni ja liikehukkaa saatiin vähennettyä merkittävästi kokoonpanoprosessin aikana. Työ toimii hyvänä esimerkkinä, mikäli yritys haluaa uudistaa tai kehittää jatkossa myös muita työpisteitään.