Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Tarvekartoitus ja SWOT-analyysi perustettavalle ravintolalle Ivaloon

Kukkola, Sonja (2022)

 
Avaa tiedosto
Kukkola_Sonja.pdf (1.654Mt)
Lataukset: 


Kukkola, Sonja
2022
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022112924995
Tiivistelmä
Opinnäytetyö toteutettiin tukemaan pohdintaa siitä, tarvittaisiinko niin pienelle paikkakunnalle kuin Ivalo uutta ruokaravintolaa. Työ toimii samalla kattavana pohjana todellisen ravintolan perustamiselle, kuin myös hyvänä tietopohjana ylei-sesti aiheesta. Aihe oli kirjoittajalle itselle aiheellinen, sillä Ivalon ravintolatilanne ja paikallisten mielipiteet siitä ovat mielenkiintoisia selvittää. Sen lisäksi, että ra-vintolan tarpeellisuutta tutkittiin, oli tavoitteena myös selvittää se, minkälainen ruokaravintola paikkakunnalle toivottaisiin.

Työssä toteutettava teoriaosuus koostui suurimmaksi osaksi opinnäytetyössä hyödynnettävien eri käsitteiden avaamisesta ja niihin liittyvästä teoriasta. Eniten tietoa koottiin tarvekartoituksen tekemisestä, SWOT-analyysistä, määrällisestä tutkimuksesta ja kyselytutkimuksen toteuttamisesta. Käsitteiden kattavalla avaamisella haluttiin luoda kaikille samanvertainen mahdollisuus hyötyä opinnäy-tetyön lukemisesta. Työssä käytiin monipuolisesti läpi määrällisen tutkimuksen hyödyntäminen tutkimusmenetelmänä, ja kyselytutkimuksen käyttäminen aineis-tonkeruumenetelmänä.

Opinnäytetyön teorian lisäksi tehtiin tutkimus, jonka avulla konkreettisesti selvi-tettiin paikallisten ja muiden paikkakunnalla vierailevien mielipiteet ja näkemyk-set. Työssä tehty tutkimus toteutettiin sähköisesti Webropol-ohjelmaa hyödyntä-en. Ohjelmalla tehtyä kyselylomaketta jaettiin paikallisissa sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja opinnäytetyön kirjoittajan omalla Instagram-tilillä. Ky-sely oli suunnattu kaikille paikallisille, turisteille ja toistuvasti paikkakunnalla vie-raileville, eli heille kenestä muodostuisi potentiaalinen asiakaskunta perustetta-valle ravintolalle. Vastauksia saatiin oletettua enemmän, joten tutkimusmenetel-mänä toimi määrällinen tutkimus. Kyselylomakkeella saatujen tulosten lisäksi työssä tehtiin paikallisista ravintoloista SWOT-analyysit, joilla kartoitettiin perus-tettavan ravintolan mahdollista kilpailutilannetta tulevaisuudessa. Tietolähteenä tässä hyödynnettiin kirjoittajan omaa havainnointia ja omia kokemuksia.

Tuloksista kävi ilmi, että paikalliset toivoisivat saavansa paikkakunnalle uuden ravintolan, joka mahdollisesti tarjoaisi etnisesti erilaisia ruoka-annoksia ja jossa sijaitsisi myös yökerho. Eniten paikalliset toivoivat rentoa ruokaravintolaa, jossa voisi myös huoletta viettää aikaa. Tutkimuksesta saatavat tulokset kertoivat pai-kallisten halusta saada paikkakunnalle jotain uutta ja piristävää.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste