Juomalistan uudistaminen ruokalistan mukaan
Roimaa, Jesse (2022)
Roimaa, Jesse
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022120125694
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022120125694
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoite oli kehittämistyönä Pannukakkutalo Rovaniemelle tehdä päivitetty juomalista ravintolan tuotteiden makupareiksi. Toimeksiantajana toimi Pannukakkutalo Rovaniemen yrittäjä Samuli Määttä. Työhön kuului hyödyntää nykyistä juomalistaa ja päivittää se ajankohtaiseksi.
Suurin osuus tehtävästä on tietoperustassa viinien ja oluiden valmistamisessa. Tietoperusta sisältää tietoa valmistamismenetelmien vaiheista, eri tyylilajeista, sekä siitä kuinka ne toimivat eri tilanteissa. Viineistä kerrotaan niiden valmistamisesta ja rypälelajikkeista. Juomalistan juomat on valittu korostaen kotimaisuutta, myymisen helppoutta, sekä nopea kiertoisuutta huomioiden. Juomalistan uudistaminen oli tulevan sesongin kannalta hyvä ratkaisu hakea uusia ja helposti asiakkaalle myytäviä tuotteita. Kokonaisuudessaan opinnäytetyö toimii oppaana uusille ja vanhoille työntekijöille kertoen oleellisen tiedon ruoasta ja juomasta.
Suurin osuus tehtävästä on tietoperustassa viinien ja oluiden valmistamisessa. Tietoperusta sisältää tietoa valmistamismenetelmien vaiheista, eri tyylilajeista, sekä siitä kuinka ne toimivat eri tilanteissa. Viineistä kerrotaan niiden valmistamisesta ja rypälelajikkeista. Juomalistan juomat on valittu korostaen kotimaisuutta, myymisen helppoutta, sekä nopea kiertoisuutta huomioiden. Juomalistan uudistaminen oli tulevan sesongin kannalta hyvä ratkaisu hakea uusia ja helposti asiakkaalle myytäviä tuotteita. Kokonaisuudessaan opinnäytetyö toimii oppaana uusille ja vanhoille työntekijöille kertoen oleellisen tiedon ruoasta ja juomasta.