Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Liiketoimintasuunnitelma hävikkiruokaravintolalle

Nykänen, Atro (2023)

 
Avaa tiedosto
Nykanen Atro.pdf (334.7Kt)
Lataukset: 


Nykänen, Atro
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202305047702
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda liiketoimintasuunnitelma hävikkiruokaravintolalle, joka toi-misi Oulun alueella. Liiketoimintasuunnitelman oli tarkoitus luoda toimeksiantajalle konkreettinen kuva siitä, miten hävikkiruokaravintola toimisi. Liiketoimintasuunnitelmassa on mukana esimer-kiksi kilpailija-analyysi, SWOT –analyysi, markkinointisuunnitelma ja henkilöstösuunnitelma. Li-säksi pureuduttiin liikeidean, tuotteen ja palvelun sekä asiakkaiden kohderyhmän valintaa liittyviin seikkoihin ja haasteisiin.

Opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Prikka kiertoon hanke, jonka pääasiallinen tarkoitus on tuottaa helpotettua ruoka-apua Oulun alueelle ja lisätä ruoka-avun määrää sitä tarvitseville. Hank-keen hakijana toimii Helsingin Diakonissalaitos yhteistyössä muun muassa Oulun Diakonisen- ammattikorkeakoulun ja Oulun Ev.lut. Seurakuntayhtymän kanssa.

Opinnäytetyön tutkimusosio toteutettiin käyttäen kvalitatiivisen tutkimuksen menetelmiä. Puo-listrukturoituja teemahaastatteluita järjestettiin kaksi ja haastatteluiden teemat olivat suunniteltu hävikkiruokaravintolan päivittäisen toiminnan, logististen tekijöiden ja toiminnan ylöspäin skaa-lauksen ympärille. Lisäkysymysten esittäminen haastateltaville oli tärkeää, sillä haastattelutilanne oli haastateltaville uusi ja halusin saada mahdollisimman paljon tietoa alasta ja toiminnasta, joka oli itselleni vieras.

Teoriakirjallisuutta ja internetin artikkeleita hyödynnettiin paljon liiketoimintasuunnitelman eri osa-aluissa, joten jokaisen pohdinnan taustalla on heijastusta tietoperustaan, jotta lukija saisi koko-naisvaltaisen käsityksen kaikista käsittelemistäni osa-aluista. Ravintola- ala on haastava ala toimia ja asiakkaiden kohderyhmän tavoittaminen imagoa ja markkinointia hyödyntäen on ehdot-toman tärkeää.

Ottaen huomioon alueen kilpailun ja kuluttajien taloudellisen tilanteen sekä raaka-aineiden saata-vuuden epävarmuuden, näyttäisi varsin epävarmalta, että hävikkiruokaravintolalla olisi edellytyk-siä menestymiseen ainakaan täysin itsenäisenä toimijana. Mahdollisesti yhdistämällä ravintola esimerkiksi ruoka-apua tarjoavien yhdistysten toimintaan, voitaisiin osalta haasteista välttyä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste