Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työnopastus Kesäravintola Rauhalahdessa

Mehtälä, Annika; Sutinen, Laura (2023)

 
Avaa tiedosto
Mehtala_Sutinen.pdf (2.319Mt)
Lataukset: 


Mehtälä, Annika
Sutinen, Laura
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052614679
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli kehittää toimiva työnopastusmateriaali Matkailukeskus Rauhalahden kesäravintolaan. Opinnäytetyö oli toiminnallinen opinnäytetyö, jonka tarkoituksena oli kehittää ja laajentaa toimeksiantajan jo olemassa olevaa perehdytysopasta kohdistuen kesäravintolaan. Toimeksiantajan perehdytysopas sisälsi yleisesti koko Matkailukeskus Rauhalahden käytänteet ja ohjeet sekä yritysesittelyn. Sen lisäksi perehdytysoppaassa oli esitelty matkailukeskukseen kuuluvan kesäkaupan ja välinevuokraamon sekä ravintolan työtehtävät pintapuolisesti. Näin ollen työnopastusmateriaali oli tarpeen päivittää ajan tasalle toimeksi-antajan pyynnöstä, mutta myös tekijöiden omasta halusta. Työllä haluttiin korostaa työnopastuksen sekä perehdytyksen merkitystä yrityksen sisällä.


Työ toteutettiin kokoamalla teoreettinen sisältö, jonka pohjalta toiminnallinen osuus rakentui. Opinnäytetyön keskeisemmät käsitteet olivat matkailu- ja ravitsemisala, perehdyttäminen ja työnopastus. Nämä olivat työn aiheen kannalta oleellisimmat ja näihin opinnäytetyön teoria pohjautuu. Matkailukeskus Rauhalahden toiminnan linkittyessä matkailu- ja ravitsemisalaan, käytiin se kokonaisuutena läpi. Aineistona käytettiin viranomaistahojen ylläpitämiä nettisivuja, matkailu- ja ravitsemisalan kirjallisuutta sekä lainsäädäntöä. Näiden lisäksi opinnäytetyössä hyödynnettiin toimeksiantajan olemassa olevaa perehdytysopasta.


Työn tuotoksena syntyi työnopastusmateriaali, johon koottiin kesäravintolan yleiset ohjeet ja käytänteet sekä kaikkien työvuorojen tehtäväkortit. Materiaaliin koottiin yleisiä ohjeita ja sääntöjä kesäravintolassa työskentelyyn liittyen sekä anniskeluun ja omavalvontaan liittyvät ohjeistukset. Lisäksi materiaaliin luotiin koneiden ja laitteiden käyttöohjeet havainnekuvien kanssa. Kesäravintolan työvuorojen tehtävät listattiin yksityiskohtaisesti ja aamiaisen esillepanon havainnoimiseksi käytettiin kuvia. Materiaalin liitteeksi tehtiin viikkosiivouslista, jota voisi hyödyntää siivouksen ylläpidossa.


Lopputuloksena saatiin aikaan käyttökelpoinen työnopastusmateriaali ja tuotosta voidaan pitää luotettavana. Toimeksiantajan toive täytettiin ja ongelmakohtiin pyrittiin löytämään ratkaisu. Tämän työn avulla toimeksiantaja pystyy panostamaan perehdytyksen laatuun jatkossakin, hyödyntämällä päivitettyä työnopastusmateriaalia.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste