Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Lapin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Cafe Solmun kehittäminen ympärivuotiseksi : ideasta valmiiksi liiketoimintamalliksi

Ahvenainen, Ella (2023)

Avaa tiedosto
Ahvenainen_Ella.pdf (1.794Mt)
Lataukset: 


Ahvenainen, Ella
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023113032843
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli ympärivuotisuuden lisääminen Äkäslompolossa sijaitsevalle kahvilalle. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimi Cafe Solmu. Tehtävänä oli kyselytutkimuksen keinoin selvittää asiakkaiden näkemyksiä kahvila- ja ravintolapalveluista, niiden riittävyydestä sekä mahdollisesta käyttöasteesta myös sesongin ulkopuolella. Kyselytutkimus toteutettiin Äkäslompolossa 9.10.2023–28.10.2023.

Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ympärivuotisempaa liiketoimintaa Cafe Solmun hiljaiselle sesongille ennen kaikkea paikallisille, sekä kesä – että ruska-matkailijoille tukemaan ympärivuotisempaa matkailua. Tavoitteena oli realististen ideoiden avulla luoda liiketoimintamalli, jota voitaisiin toteuttaa talvisesongin ulkopuolella Cafe Solmussa.

Kyselytutkimuksen vastauksista nousseiden vastausten avulla sekä toteuttamiskelpoisten ideoiden pohjalta tehtiin myös SWOT-analyysi, jonka pohjalta koottiin vielä yhtenäinen ja kokonainen tuotos, liiketoimintamalli. Liiketoimintamallissa kuvataan muun muassa Cafe Solmun arvolupaus, asiakasryhmät ja niiden suhteet. Kyselytutkimuksesta saatujen vastausten perusteella saatiin selville, että Äkäslompolon alueen kahvila- ja ravintolatoiminnan kehittämiseksi ympärivuotisen toiminnan lisääminen on kokeilemisen arvoista. Opinnäytetyön tuloksista ja tuotoksista voi hyötyä erityisesti toimeksiantajan edustaja ympärivuotisemmalla liiketoiminnalla.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste